Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var henholdsvis 138 og 132 indbrud.

“I den lange periode, hvor der var rigtigt mange indbrud, der var det en lille gruppe, som stod bag størsteparten af dem og til sidst fik vi anholdt dem”, siger politikommissær Thomas Berg til SønderborgNYT. Han tilføjer, at gruppen fik ret lange fængselsstraffe og en enkelt af dem oveni fik en udvisningsdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så forklaringen på at der sker færre indbrud, det er blandt andet, at de mest aktive indbrudstyve sidder i fængsel, at Nabohjælp virker og så spiller Corona-situationen selvfølgelig også en rolle”, siger Thomas Berg. Indbrudstallet for 2020 dækker månederne op til landet blev lukket ned og så 20 dage med nedlukning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
14. maj 2021 Genforeningen 2020, Sønderborg

DGIs Genforeningsstafet nåede frem til Rytterstatuen

14. maj 2021 Genforeningen 2020

Fredag eftermiddag nåede Genforenings-depechen til Sønderborg, hvor den skiftede hænder og det blev DGI-formand Charlotte Bach Thomassen, som skulle løbe den op gennem Dybbøl Banke og videre mod Aabenraa. Med på turen fra Rytterstatuen til Dybbøl Banke var også byrådsmedlemmerne Stephan Kleinschmidt og Jesper Kock, der begge – ligesom DGI-formanden – sagde nogle ord om […]

Læs mere...