Antallet af indbrud i Sønderborg steg med ét

22. april 2021 112

Man kan mene, at et enkelt indbrud er ét for meget, men alligevel kan man ikke sige, det er overvældende, at der i første kvartal er begået 27 indbrud i beboelser, som ligger indenfor Sønderborgs kommunegrænse. Sidste år blev der i samme periode begået 26 indbrud i beboelser, mens der i 2018 og 2019 var henholdsvis 138 og 132 indbrud.

“I den lange periode, hvor der var rigtigt mange indbrud, der var det en lille gruppe, som stod bag størsteparten af dem og til sidst fik vi anholdt dem”, siger politikommissær Thomas Berg til SønderborgNYT. Han tilføjer, at gruppen fik ret lange fængselsstraffe og en enkelt af dem oveni fik en udvisningsdom.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så forklaringen på at der sker færre indbrud, det er blandt andet, at de mest aktive indbrudstyve sidder i fængsel, at Nabohjælp virker og så spiller Corona-situationen selvfølgelig også en rolle”, siger Thomas Berg. Indbrudstallet for 2020 dækker månederne op til landet blev lukket ned og så 20 dage med nedlukning.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 112, Nordborg

Ild i skorsten på Nordals

23. maj 2022 112

Mandag kort før klokken 18:30 rykkede Nordborg Frivillige Brandværn til Drejkobbel på Nordals og det samme gjorde stigevognen fra Sønderborg Brand og Redning. “Der kom en melding om en skorstensbrand og da vi kom frem var der ikke længere flammer, men blot nogle gløder”, siger indsatsleder Jesper Grau fra Sønderborg Brand og Redning til SønderborgNYT.. […]

Læs mere...