Borgmester satser på stort arresthus i Sønderborg

19. marts 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

I forlængelse af en sag fra Tønder i denne uge, hvor farlige fanger – uden de store problemer – er undveget fra arresthuset, er spørgsmålet om de eksisterende arresthuses tilstand endnu engang blusset op.

Formanden for Fængselsforbundet, Kim Østerbye, kalder nogle af de nuværende arresthuse for ”ude af trit med virkeligheden” og ”bygget i en tid, som den vi så i Matador”.

Sønderborgs Arresthus er lidt mere end 100 år gammelt.

Sønderborgs Arresthus er lidt mere end 100 år gammelt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborgs borgmester, Erik Lauritzen foreslår derfor i dag i et brev til justitsminister Karen Hækkerup og Folketingets Retsudvalg, at de fire gamle arresthuse i Sønderborg, Haderslev, Aabenraa og Tønder slås sammen til et stort nyt og moderne arresthus i Sønderborg. Det nye arresthus skal placeres tæt på eller i direkte tilknytning til den eksisterende retsbygning for Syd- og Sønderjylland.

Den nuværende situation er ikke tilfredsstillende – hverken for fængselspersonalet eller for borgernes retssikkerhed. Og det vil vi i Sønderborg have gjort noget ved. Der er talt meget og længe om at der bør gøres noget ved de forældede arresthuse. Nu syntes jeg vi skal se at få sat noget handling bag ordene, siger borgmester, Erik Lauritzen

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere af de danske arresthuse er bygget i 1800-tallet, heriblandt arresthusene i Sønderborg, der har rundet de 100 år og det lever på flere områder ikke op til de krav, som Fængselsforbundets formand mener, der bør stilles til et arresthus.

Borgmesteren reagerer hurtigt på debatten om arresthus-forandringer.

Borgmesteren reagerer hurtigt på debatten om arresthus-forandringer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et nyt arresthus i Sønderborg vil ikke bare sikre, at man i fremtiden kan gardere sig bedre mod fangeflugter – det vil også betyde besparelser for mange millioner kroner. Det er konklusionen i en rapport, som Ingeniør- og konsulentfirmaet Niras har udarbejdet for Sønderborg Kommune. Niras vurderer at besparelserne blandt andet kan hentes i forhold til et mindre behov for personale i et moderne arresthus, på en reduktion af transporter i forbindelse med fremstillinger i retten samt ved en øget produktivitet i nye produktions- og værkstedsfaciliteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et nyt og moderne arresthus i Sønderborg vil kunne fungere som pilotprojekt for fremtidens arresthuse i Danmark. Behovet for moderne og tidssvarende arresthuse er der, og muligheden for at forbedre sikkerheden samtidig med at man ved at samle de nuværende fire arresthuse i et fælles sønderjysk arresthus kan spare omkring fem millioner kroner år er der også. Derfor håber og tror jeg også på, at justitsministeren og retsudvalget vil være lydhøre overfor forslaget, siger borgmester Erik Lauritzen

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er i øjeblikket i alt 86 pladser i de fire sønderjyske arresthuse.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. august 2022 Kultur, Broager

Flot opbakning til underholdningen i parken i Broager

7. august 2022 Kultur

Søndag eftermiddag blev der bakket flot om parkunderholdning i Broager og folk hyggede sig med naboer, familie, venner og alle de andre. Især havde mange af de mindre børn nogle helt forrygende timer, hvor de løb omkring og også fik hoppet i den lille hoppeborg. Det er Broager Erhverv, Broager Kultur, BUI Rock og Broager […]

Læs mere...