Byudviklingsmesse: Det handler om Augustenborgs fremtid

23. maj 2022 Augustenborg Skrevet af: Redaktion

Hertugbyens Bevaringsforening arrangerer i samarbejde med flere andre foreninger en Borgerworkshop og Byudviklingsmesse, som skal finde sted søndag den 12. juni fra klokken 13 til 17 i Augustenborg-hallerne i forbindelse med kommunens Masterplan for Hertugbyen.

Augustenborgs fremtid afhænger af, at det lykkes at renovere og genopbygge Augustenborgs gamle bydel og havn, et projekt som kommunen er i gang med at beskrive i en Masterplan for Hertugbyen.

Det handler også om, at vi ønsker Augustenborg bliver det næste fyrtårnsprojekt i Sønderborg kommune og dermed for alvor kommer til at rykke på udvikling og vækst, skriver Hertugbyens Bevaringsforening.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor vil Hertugbyens Bevaringsforening sætte mere fokus på projektet og Masterplanen. Det er formålet med en borgerworkshop og byudviklingsmesse i Augustenborg. Målet er at skabe stor lokal opbakning og engagement omkring Masterplanen for renovering og genopbygning af Hertugbyen.

Vi håber rigtig mange vil deltage og være med til at diskutere løsninger og bidrage med deres ønsker og forslag til, hvordan Augustenborg skal se ud i fremtiden. Borgerworkshoppen skal også bruges til at samle borgernes anbefalinger til Masterplanen, så byråd og forvaltning i Sønderborg Kommune får et bredere grundlag for at lave en endnu bedre og endnu mere relevant Masterplan.

Artiklen fortsætter under annoncen

Borgerworkshoppen bliver gennemført som en messe med en række messestande, med hver sit tema i relation til Masterplanen. Vi har fået en række spændende og vidende mennesker til at deltage og inspirere os med indlæg, som sætter Hertugbyen i nationalt og internationalt perspektiv.

Messestandene viser masser af billeder fra byen, både fra før og nu, samt Rønnow-arkitekternes visualiseringer. Rønnow-arkitekterne har lavet et stort projekt om Augustenborgs fremtid og de vil fortælle om deres anbefalinger og visioner for, hvor flot og indbydende byen kunne tænkes at se ud i fremtiden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der bliver rejst en række spørgsmål om praktiske konsekvenser for de mennesker, der skal bo og leve i byen. Der bliver fremlagt forslag til løsninger, som messegæsterne kan debattere og deltage i afstemninger om. Samtidig kan gæsterne foreslå deres helt egne ideer og projektforslag. Forslag og afstemninger bliver efterfølgende samlet til et sæt anbefalinger til byråd og forvaltning.

For at gøre messen til en attraktiv ramme for en hyggelig søndag eftermiddag sammen med hele familien, vil der også være kunstudstilling, levende musik, mad og drikke, udstilling af brandbiler og hoppeborg til børnene.

Artiklen fortsætter under annoncen

Programmet omfatter følgende temaer og messestande: Storegade, Slotsalle samt byens pladser, visioner for udseende og indretning fra Rønnow- arkitekterne –  Trafik og parkering, hvad gør vi med trafikken i den gamle bydel? –  Rønnow-arkitekterne, hvad anbefaler eksperterne og hvorfor? – Mød arkitekterne fra Rønnow, som har lavet en omfattende analyse med anbefalinger og visioner for Hertugbyen –  Parken, skoven og alleerne, hvordan skal naturen udvikles og beskyttes?  Turisme og erhverv, hvordan kan vi få vækst i erhvervslivet? Augustenborg Erhvervsforening –  Havnegruppens planer og ideer, Havnegruppen under Hertugbyens Udviklingsforum – Hofrådens Hus, det lokale fyrtårnsprojekt. Om renoveringen af Hofrådens Hus og det frivillige arbejde med huset.

Artiklen fortsætter under annoncen

Igennem eftermiddagen vil der være korte indlæg fra scenen, som sætter Hertugbyens renovering og udvikling i et større perspektiv og inspirerer gæsterne på byudviklingsmessen. Efterfølgende kan publikum tage en snak med foredragsholderne ved messens Meeting Point.

Historien – hvad gør Hertugbyen til noget særligt i nationalt og internationalt perspektiv? Carsten Porskrog Rasmussen, Museum Sønderjylland

Rønnow- arkitekterne, analyse, anbefalinger og visioner for Hertugbyen. Arkitekt og partner Inge[1]Lise Kragh og arkitekt Erica Heyckendorff, arkitektfirmaet Rønnow.

Christiansfeld, hvordan lykkedes det at gennemføre renoveringen af Christiansfeld over en 15-årig periode og komme på Unescos verdensarvsliste? Kulturarvschef & Unesco Site Manager Steen Rosenvinge Lundbye, Kolding Museum

Bevaringsfonden for fæstningsbyen Fredericia, arkitekt og byplanlægger Louise Thaysen Raun.

For at gøre dagen hyggelig, levende, stemningsfuld og interessant for både store og små, er der en række

sideevents på de tilstødende arealer.

Cafeen: Servering af diverse forplejning, øl, vand, kaffe og kage, ringriderpølser.

Atriumgården: Musik ved den engelske komponist Paul Eastham.

Stande for foreninger, som deltager i messen.

KunstPunkt udstiller malerier og andre kunstværker i foyer og på gangarealer.

Brandværnet udstiller brandbiler for børn og barnlige sjæle, og der vil være hoppeborg til børnene.

Der er fri adgang til messen for alle interesserede.

Hertugbyens Bevaringsforeninger arrangerer messen i samarbejde med KunstPunkt, Augustenborg Erhvervsforening, Havnegruppen fra Hertugbyens Udviklingsforum, Augustenborg Brandværn.

19. marts 2024 REGIONALT, Samfund

Grænseovergangen i Kruså lukkes i fire timer

19. marts 2024 REGIONALT

I Kruså vil grænseovergangen være helt lukket i nordgående retning fra onsdag morgen og omkring fire timer frem. Det skyldes, at teltdugen ved grænseovergangen skal skiftesEfter planen lukkes der fra klokken 9 indtil arbejdet forventes afsluttet ved 13-tiden. I Padborg lukkes der ikke helt, når teltdugen udskiftes torsdag formiddag, men der kan forventes mindre kø […]

Læs mere...