Det er Sønderborg Kommune der tager imod Dronningen i Gråsten

19. marts 2023 Politik

“Som det ser ud lige nu har vi ikke råd til at modtage Dronningen i Gråsten til sommer. De færreste tænker over, det koster penge. De er hidtil bevilget via kontoen til handel og turisme, som i de to foregående år har udgjort en million kroner til handel og en million til turisme”.

Sådan siger byrådsmedlem Ingrid Johannsen fra Venstre til Gråsten Avis.

”Pengene blev fordelt mellem handelsstandsforeningerne med 20 procent til Nordborg og 20 procent til Gråsten Handel og 60 procent til Vores Sønderborg”, siger Ingrid Johannsen der er mediechef på Gråsten Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er penge til at tage imod Dronningen.

”Det er kommunen – og ikke Gråsten Handel – der tager imod Dronningen – og udgifterne i forbindelse med modtagelsen af Dronningen, dem dækker kommunen”, siger borgmester Erik Lauritzen til SønderborgNYT.

Han fortæller videre, at Gråsten Handel har brugt penge på at gøre Gråsten flot op til modtagelsen af Dronningen og foreningen har også sørget for musik, så modtagelsen blev lidt festlig.

Penge på vej

Artiklen fortsætter under annoncen

”På det kommende byrådsmøde bliver der frigivet nogle penge, som Udvalget for Erhverv  og Grøn Væksthar haft stående siden sidste år”, siger han videre.

”Det er så op til udvalget at beslutte, om der igen skal bevilges kommunale penge til de tre handelstandsforeninger”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk