Efter nytår vil foreninger åbne Folkekøkken Sønderborg

8. december 2022 Sønderborg

Vi lever i en hård tid. Priserne stiger på både mad, varme og el. Samfundet er ramt af besparelser, og vi er hurtigt på vej ind i en kold, mørk vinter.

Flere og flere er nødt til at vælge mellem at kunne handle ind, tænde for stuelamperne eller skrue op for radiatoren. De, der allerede befinder sig i udsatte positioner, får færre ressourcer at trække på samt mindre hjælp at hente, og hver dag risikerer endnu flere at måtte gå uden mad, lys og varme, skriver Kirkens Korshær.

Artiklen fortsætter under annoncen

De frivillige foreninger i Sønderborg Kommune strækker allerede deres penge til det yderste for at kunne dele mad og anden hjælp ud, men der er brug for mere at give og flere til at give det.

Vi sender derfor i fællesskab denne henvendelse bredt ud. Vi opfordrer alle i Sønderborg Kommune til at hjælpe, hvor I kan, uanset om det er med tid, mad eller penge. Vi ved godt, at vi ikke på egen hånd kan løse den økonomiske krise, men vi kan tage vare på dem omkring os, som er hårdest ramt. Problemet er muligvis globalt, men konsekvenserne er lokale, og det kan vi ikke ignorere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu arbejder vi på at oprette et fælles folkekøkken i Sønderborg Kommune, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere mod en lille egenbetaling. Vi forventer, at folkekøkkenet åbner dørene i januar.

Vil du hjælpe os som frivillig til tilberedning og udlevering af mad hver torsdag kl. 17-20 i Frivillighedens Hus, med en donation til folkekøkkenet eller noget helt tredje, så kan du kontakte:

Koordinator Cathrine

Tlf.: 5455 0834

Mail: folkekoekkensoenderborg@kirkenskorshaer.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Bidrag kan indbetales via MobilePay 736353  mrk. Folkekøkken.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...