Frivillige samler affald i og langs Alssund

27. oktober 2021 Sønderborg

Folkebevægelsen mod affald i naturen og dykkerklubben Poseidon samler søndag mellem 10.30 og 12.30 affald langs kysten og det er 21 frivillige fra Folkebevægelsen og 10 fra dykkerklubben Poseidon der vil samle affald langs kysten på den jyske side fra den Alssundbroen og nordpå mod Feddet samt i Alssund ud for Delpin. Indsamlerne mødes på Nordvesthavnsvej ved p-pladsen foran Delpin.

Dette er første af i alt otte kystrensninger, som folkebevægelsen vil arrangere for at mindske affaldet af især plast langs vore kyster i Sønderborg kommunen”, fortæller projektleder og bestyrelsesmedlem i Folkebevægelsen, Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Projektet er støttet af Miljøstyrelsen og har til formål at mindske forureningen langs vore kyster og vande i Danmark. Det er især plast-affald, der har miljøstyrelsens opmærksomhed, men vi samler selvfølgelig øvrigt affald ind, når vi er afsted”, siger Jan Prokopek.

Folkebevægelsen har 600 frivillige i Sønderborg Kommune og de samler affald, som er smidt i naturen.

”Vores mål er, at færre smider affald i naturen og vi håber på, at vi med vore indsamlinger er med til at påvirke folk til ikke at smide affald i naturen. Hverken til lands eller til vands”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Prokopek synes, det er fantastisk, at dykkerklubben Poseidon har tilbudt deres hjælp, så indsamlingen også omfatter det, der måtte ligge på havbunden i området.

”Heldigvis er det ikke alle steder, der flyder med affald. Vi havde egentlig planlagt at starte omkring Sebbelev på Als og bevæge os op imod, og omkring Sandvig; men da vi var ude for at se på området konstaterede vi, at der ikke var affald af betydning. Det er jo herligt”, siger han.

Næste indsamling langs kysterne i Sønderborg finder sted henholdsvis den 21. november og den næste igen er den 12. december.

Artiklen fortsætter under annoncen

” Er der kyststrækninger vi skal besøge er læserne velkomne til at kontakte Folkebevægelsen eller mig”, slutter Jan Prokopek Jensen.

Jan Prokopek Jensen har mailadressen jpj@sonderborg.dk og han mobil har nummeret 2790 0201.

Bestyrelsesmedlem i Folkebevægelsen og projektleder for indsamling af affald langs kysterne i Sønderborg Kommune Mail jpj@sonderborg.dk Mobil 2790 0201

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
27. november 2021 Erhverv, Sønderborg

Sønderborg Vinen 2022 er med Tour de France-inspireret etiket

27. november 2021 Erhverv

Lørdag formiddag blev Sønderborg Vinen 2022 afsløret og det foregik helt efter traditionen med musik fra Sønderborg Garden og Ringriderfestens heroldere var også en del af festligheden, som foregik på Rådhuset. “Årets Sønderborgvin er udvalgt blandt 34 vine og det er medlemmer fra Ringriderkomiteen, der sammen med Wohlenberg, har smagt sig frem til den, som […]

Læs mere...