Kampagne skal gøre bilister opmærksomme på deres fart

16. oktober 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Indenfor Sønderborgs kommunegrænse sigtede politiet sidste år 2.578 trafikanter for at køre for stærkt. Det er et problem, fordi for høj hastighed er farlig og en stor kilde til utryghed, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Derfor bliver der sat plakater op med budskabet ‘Sænk farten – bare lidt’ på særligt udvalgte strækninger. Plakaterne skal minde trafikanterne om, at de skal huske at passe på hastigheden. Tidligere erfaringer viser, at plakaterne får en stor del af de bilister, der kører for stærkt, til at lette foden fra speederen.

Artiklen fortsætter under annoncen

De seneste 10 år har der ifølge Rådet for Sikker Trafik været en markant reduktion i antallet af dræbte i fartulykker. Desuden er farten blevet reduceret markant på landevejene, hvor de fleste dødsulykker med for høj fart sker. I 2011 døde 131 mennesker På landsplan ar der i 2011 131 dræbte i trafikken, hvor for høj fart var en afgørende faktor. Det tal var i 2021 reduceret til 40 dræbte i fartulykker.

”Hver eneste dræbte i trafikken er en for mange, men der er stadig grund til at bemærke den markante og positive udvikling, som der er sket på området i løbet af de sidste 10 år. Det skyldes i høj grad, at flere bilister tager ansvar og har sænket farten, og vi vil gerne have de sidste med på den bølge”, siger Mathias Hjorth Frederiksen, projektleder i Rådet for Sikker Trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

13. juni 2024 Augustenborg, Politik

Rammerne for Sundhedshus Augustenborg er ved at være på plads

13. juni 2024 Augustenborg

Det tidligere rådhus i Augustenborg skal være Sundhedshus og bliver dermed bolig for et stærkt sundhedstilbud, der vil give masser af fordele for borgerne i byen. Rammerne for selve driften af Sundhedshus Augustenborg er ved at falde på plads, og det samme er lejerne i sundhedshuset. Sønderborg Kommune har nemlig haft dialogmøde med ni sundhedsaktører, […]

Læs mere...