Klimaplan skal sikre områder mod store vandmængder

Pressefoto
Pressefoto
25. august 2022 Politik Skrevet af: Redaktion

Den nye Klimatilpasningsplan viser, hvordan klimaforandringerne vil påvirke Sønderborg Kommune i årene frem til år 2100. Den største udfordring er det stigende havvand. Men stigende vandmængder fra regn giver også problemer for kloaksystemerne og risiko for at overfladevand kan samle sig på steder, hvor det kan gøre skade. Andre steder udgør grundvand tæt på jordoverfladen et stigende problem

”Vi har nu et værktøj, som vi kan bruge i prioriteringen af arbejdet med at håndtere oversvømmelser fra havet og store regnmængder. De udsatte områder er primært steder, hvor vi allerede i dag oplever problemer, men der er også områder, hvor konsekvenserne ved en fremtidig hændelse for stormflod eller skybrud er store. Alle borgere har også mulighed for selv at se, om de bor et sted, som nu eller i fremtiden er i risiko for oversvømmelse”, siger borgmester Erik Lauritzen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Natur-, Klima- og Miljøudvalget har desuden vedtaget Handleplan for Klimatilpasning, hvor der er prioriteret en række konkrete projekter, som er udpeget i Klimatilpasningsplanen.

”Vi kan i Klimatilpasningsplanen se, at fremtidige oversvømmelser især vil have store omkostninger i Sønderborg By, Gråsten og Vemmingbund. Den nye handleplan omsætter en række af målene i klimatilpasningsplanen til konkrete projekter. Projekterne er udvalgt ud fra risiko for skade på ejendom, vigtig infrastruktur, men også ud fra institutioner eller kulturværdier, som er i fare for at blive oversvømmet”, siger Asger Romme Andersen, der er formand for Natur-, Klima- og Miljøudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har lavet handleplanen i samarbejde med Sønderborg Forsyning. Handleplanen indeholder 13 projekter. Det er blandt andet skybrudssikring af en viadukt i Gråsten og Guderup Plejecenter, der ligger lavt i terræn samt forsinkelse af separeret regnvand og skybrudsvand i Skratmosen i Sønderborg. Generelt skal der tænkes regnvandsbassiner ind, når der kloaksepareres, og de skal så vidt muligt udføres på en måde, så de også tilfører lokalområdet rekreativ værdi. Der skal også være øget fokus på overfladevand som et rekreativt element ved planlægning af nye boligområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Desuden skal der arbejdes på stormflodsbeskyttelse af Gråsten-Egernsund, Sønderborg by, Vemmingbund og Østerby på Kegnæs.

Projekterne vil blive sat i gang i takt med, at der findes penge til dem.

6. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

Hotel Alsik fejrer sine første fem år

6. maj 2024 Erhverv

I dag, mandag, er det fem år siden Steigenberger Alsik Hotel & Spa åbnede dørene for gæster – og frem til torsdag fejres fødselsdagen med en række supergode fødselsdagtilbud. I dag står Hotel Alsik som et fyrtårn på Byens Havn. ”Det var ikke let at finde frem til navnet til hotellet. Vi er jo nogle, […]

Læs mere...