Kommunen: Udsatte borgere er ikke per definition kriminelle

Augustenborg. Foto: Sønderborg Kommune
Augustenborg. Foto: Sønderborg Kommune
12. april 2024 Augustenborg Skrevet af: Ole Kæhler

Der er den seneste tid udtrykt bekymringer for kriminalitet og uro i Augustenborg, som forbindes med de sociale, kommunale tilbud i byen og i Sønderborg Kommune tager man bekymringen alvorligt, men opfordrer til forståelse over for kommunens udsatte borgere.

”Udsatte borgere med behov for kommunal støtte er ikke per definition kriminelle. Det er borgere, som har behov for rummelighed og forståelse fra deres omgivelser og naboer for at blive en del af samfundet igen. I Sønderborg Kommune møder vi borgeren, der hvor de er, og vi tager udgangspunkt i deres ståsted og livssituation. Det betyder, at vi indimellem laver løsninger, som kan være utraditionelle, men som tager udgangspunkt i den enkelte borgers behov”, siger Stefan Lydal, der er formand for Social-, Senior- og Handicapudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det sker med tråd i Sønderborg Kommunes Socialpolitik, ’Fælles om et liv med muligheder’, som skal favne borgere over 18 år, som har betydelig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne eller særlige sociale behov. Målsætningen er, at alle borgere uanset deres udfordringer skal have mulighed for et aktivt, selvstændigt og meningsfyldt liv, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Sønderborg Kommune råder over følgende sociale boligtilbud i Augustenborg By:

Et botilbud på Louisegade med otte boliger fra før kommunesammenlægningen i 2007

Artiklen fortsætter under annoncen

Et botilbud, Hertughaven, på Kettingvej/Østergade med 40 boliger etableret i 2014

15 centernære boliger ved Botilbud Hertughaven som åbnede i 2014

En midlertidige beboelsesvogn, som siden marts har huset én borger

Ud over den ene borger i den midlertidige beboelsesvogn er der ikke sket en stigning i antallet af placerede borgere i Augustenborg siden 2014.

En borger er blevet tilbudt en midlertidig, utraditionel boligløsning i en beboelsesvogn på Stavensbølgade i Augustenborg ved det tidligere Bro Børnehus. Borgeren flyttede ind i beboelsesvognen den 13. marts 2024, og boligløsningen er midlertidig på maksimalt et halvt år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når vi tager udgangspunkt i borgernes konkrete situationer, oplever forvaltningen, at det oftest skaber en positiv udvikling for borgeren. Det skaber motivation for både borgere og medarbejdere, at vi tager udgangspunkt i den individuelle situation og den borgeroplevede kvalitet.

”Det betyder, at vi som kommune er garant for, at den gældende lovgivning, både på socialområdet og generelt, bliver overholdt. Samt at borgerne modtager den støtte, som de, jævnfør lovgivningen, har krav på, såfremt de ønsker det”, siger næstformand Preben Storm.

2. maj 2024 Politik, Sønderborg

To partier vil ikke spare på fysio- og ergoterapi til børn og unge

2. maj 2024 Politik

Socialdemokratiet og Enhedslisten ønsker ikke at gennemføre besparelser på fysio- og ergoterapeuter, men vil foreslå at annullere besparelser for en million kroner på netop den støtte til børn og unge. Fordi det står klart, at de foreslåede besparelser på fysio- og ergoterapeutisk støtte til børn og unge ikke kan gennemføres uden kraftige forringelser for hjælpen […]

Læs mere...