Meget stort fald i antallet indbrud

19. oktober 2020 112

Flere og flere i Sønderborg og omegn er blevet bedre til at sikre deres bolig mod indbrud og det er en del af forklaringen på, at antallet af indbrud er faldet drastisk.

I tredje kvartal 2018 var der 160 indbrud – og i 2019 var der der i samme periode 63 indbrud. I år er antallet af indbrud i tredje kvartal nede på 30.

“Der har været masser af kampagner om, at vi skal sikre vores boliger og tilmelde os Nabohjælp og det har mange mennesker taget til sig”, siger politikommissær Jan Rasmussen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

43 procent af danskerne tror, at deres hjem er tilstrækkeligt sikret, men i virkeligheden er det desværre ikke tilfældet. Og en tredjedel mener slet ikke, at indbrudssikring nytter noget. Men det gør det altså, oplyser BoTrygt.

Specifikt for Sønderborg Kommune ser det rigtig godt ud i forhold til udviklingen i antallet af indbrud i årets 3. kvartal. Der er sket et fald på hele 52 procent sammenlignet med sidste år – hvilket er væsentligt mere end landsgennemsnittet på knap 14 procent.

Godt politi-arbejde

“Det spiller altså også en rolle, at vi er gode til at efterforske og anholde en del af indbrudstyvene. Og når meget antive indbrudstyve sidder i fængsel, så ses det omgående på antallet af indbrud”, siger politikommissæren.

“Det store fald i antallet af indbruds er glædeligt for politiet og i særdeleshed for alle dem, der slap for at få besøg af en indbrudstyv”.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk