Pengepræmier til 0.a på Privatskolen Als og 0.a på Ulkebøl Skole

Pressefoto
Pressefoto
10. januar 2022 Uddannelse Skrevet af: Redaktion

I Sønderborg Kommune er målet, at alle børn skal kunne komme sikkert til og fra skole. I august satte kommunen plakater op ved skolerne med budskabet ’Børn på vej’ for at minde trafikanterne om at passe på skolebørnene.

Samtidig underviser skolerne børnene i sikker adfærd i trafikken, så børnene også lærer at passe på sig selv. I den forbindelse har alle 0. klasser fået udleveret ’Min Trafikbog’, hvor børnene har skulle løse opgaver om sikker adfærd i trafikken. For eksempel skulle eleverne finde den sikreste vej til skole, og vise hvordan cykelhjelmen spændes korrekt, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt alle de klasser, der har løst opgaverne, har Sønderborg Kommune nu udtrukket to vinderklasser, som bliver præmieret med hver 1000 kroner til klassekassen: 0.a på Privatskolen Als og 0.a på Ulkebøl Skole.

Kampagnen ’Børn på vej’, som Rådet for Sikker Trafik og kommunerne står bag, har fokus på, at børn i alle aldre skal lære at færdes sikkert i trafikken. Foruden at skolerne underviser eleverne i færdsel og reglerne i trafikken, så opfordres forældrene også til at komme ud i trafikken og træne trafik med deres børn.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Børn lærer bedst, hvis de får nogle praktiske øvelser ude i trafikken sammen med deres forældre. Så kan forældrene også bedre fornemme, hvor meget barnet kan overskue, og hvad det er vigtigt at tale om og træne”, siger Rosa Nissen, specialkonsulent i Rådet for Sikker Trafik.

For at hjælpe forældrene tilbyder Rådet for Sikker Trafik alle forældre et gratis nyhedsbrev, hvor de 3-4 gange om året gratis kan få gode råd og øvelser, som de kan bruge til at lære deres børn om trafik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyhedsbrevet tilmelder man sig på sikkertrafik.dk/mitbarn 

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

11 kommuner melder tolke-virksomhed til politiet

29. april 2024 Samfund

11 kommuner ophæver en fælles aftale om levering af tolkeydelser og de anmelder Mayas Tolkeservice ApS til politiet.  Indtil kommunerne får en ny rammeaftale om tolkning, skal de enkelte kommuner selv købe tolkeydelser Udbudsfællesskabet KomUdbud, der består af 11 kommuner, er blevet bekendt med, at Mayas Tolkeservice ApS på tidspunktet for tildelingen for Fremmedsprogstolkning var […]

Læs mere...