Rinkenæs Frivillige Brandværn er i risiko for at lukke ved årsskiftet

Rinkenæs Frivillige Brandværn. Bachs FOTO
Rinkenæs Frivillige Brandværn. Bachs FOTO
23. oktober 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Brandværnet i Rinkenæs består lige nu kun af syv brandfolk og for at beholde brandværnet skal der være mindst 12 brandfolk.

Vi optager både kvinder og mænd og vi har brug for dig nu, hvis vi ikke skal lukke brandværnet ved årets udgang, skriver det frivillige brandværn på Facebook.

Interesserede kan ringe til Jonny: tlf. 42 70 17 56 eller Kim tlf. 30 26 28 99 og høre mere.

Når de frivillige brandværn rykker ud, skal der være en holdleder med, ligesom der også skal være røgdykkere og en chauffør med. Alle skal være uddannede brandmænd.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sidste år lukkede Vester Sottrup Frivillige Brandværn

”Vi var tidligere 20-25 frivillige brandmænd. Her på det seneste har vi været helt nede på 6-10 frivillige brandmænd, hvor nogle ikke har været fuldt uddannet”, sagde brandkaptajn Ken Julius fra Vester Sottrup Frivillige Brandværn.

At det frivillige brandværn i Vester Sottrup skulle lukke, var ikke en beslutning, der kommer ud af det blå.

De frivillige brandmænd har på det seneste lavet statistik på hvor mange, der kunne deltage, hvis brandværnet var blevet kaldt ud.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi kunne se, at vi ikke kunne stille med det mandskab, vi skal. Det kunne vi for to år siden, men når vi ikke kan i dag, så er det mest forsvarligt at stoppe”, sagde Ken Julius.

Plads til flere frivillige i hele kommunen

I Sønderborg Kommune er det primært de frivillige brandværn og ansatte brandmænd, der udfører slukning, redning, og miljøarbejde.

For at blive brandmand/-kvinde skal du kunne nå frem til den lokale brandstation på under fem minutter og du skal igennem en uddannelse bestående af en grunduddannelse på 74 timer og funktionsuddannelse på 148 timer. Uddannelsen sker som en blanding af hverdags- og weekendaktiviteter.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når du er uddannet, kan du for yde førstehjælp, frigøre personer fra køretøjer, røgdykke, eftersøge personer i bygninger og selvfølgelig slukke brande. Efter din uddannelse vil der løbende være øvelser, der sikrer, at alle fortsat er opdateret på arbejdet som brandmand/-kvinde.

Det skal du også

have en ren straffeattest.

kunne tale og forstå dansk.

være fyldt 18 år – og max. ca. 50 år, afhængig af fysisk form og øvrige kompetencer.

være i fornuftig fysisk form – der er en fysisk test, de frivillige skal bestå.

Artiklen fortsætter under annoncen

være mentalt stærk – hermed menes, at du skal kunne tåle at se blod og det, der er værre.

Det må du ikke

have højdeskræk, klaustrofobi, skræk for mørke rum etc.

lide af fysiske skavanker som for eksempel dårlig ryg, knæ eller hofter.

Er du interesseret i at høre mere om, hvordan du bliver brandmand/-kvinde, så tag fat i din lokale brandstation for at høre mere.

Der er altid brug for flere hænder, og man bliver del af et unikt og inkluderende fællesskab, som løser en vigtig samfundsopgave.

2. maj 2024 Politik, Sønderborg

To partier vil ikke spare på fysio- og ergoterapi til børn og unge

2. maj 2024 Politik

Socialdemokratiet og Enhedslisten ønsker ikke at gennemføre besparelser på fysio- og ergoterapeuter, men vil foreslå at annullere besparelser for en million kroner på netop den støtte til børn og unge. Fordi det står klart, at de foreslåede besparelser på fysio- og ergoterapeutisk støtte til børn og unge ikke kan gennemføres uden kraftige forringelser for hjælpen […]

Læs mere...