Skyttebrødrenes årlige frokost

10. juni 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag middag satte 60 skyttebrødre og tre invitere gæster sig til bords i Kulturhuset-Skyttehuset på Kær, hvor der var gjort klar til sildemad og labskovs.

Skyttebrødrene inviterer altid borgmesteren med til skyttefrokosten og Erik Lauritzen holdt sin fjerde og sidste tale ved spisningen.

“Det er min sidste tale hos jer – i denne byrådsperiode og jeg vil rigtigt gerne komme igen”, siger Erik Lauritzen. Han fortalte videre, at Borgerforeningen er en god forening, der fylder rigtigt meget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I hjælper til rigtigt mange steder og arbejder hårdt for at tjene nogle penge til jeres foreningen”, siger borgmesteren.

“I bidrager mange steder og det er det med at gøre tingene sammen, som vi er gode til i Sønderborg. Vi har lige set det med Sternfahrt og snart løfter vi i fælles flok den store spejderlejr – og vi kan også løfte Tur de France”, siger borgm,esteren. Og når Sønderborg satser på store arrangementer, så er forklaringen ret enkel.

“Vi kan – og så skal vi”, siger Erik Lauritzen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ikke mange ord

Jan Hellesøe, som er æresgæst, sagde ikke mange ord, men tryllebandt de 60 skyttenrødre med først et rebtrick og så viste han, at han vidste, hvad en af skyttebrødrene ville tegne – og kronen på værket var, at han ved hjælp af regnestykkker, hvor andre kom med tallene, fik summen til at give det tal, som han selv havde skrevet på forhånd.

De ord, som de fleste af skyttebrædrene, satte på oplevelse, det var:

“Hvordan Fanden gør han det”.

Kom med en Als-Fynbro

Artiklen fortsætter under annoncen

John Lohff var inviteret til skyttefrokost, fordi han sidder i Regionsrådet.

“Og jeg lover ikke at sige noget om Carl Holst eller Bios. Det har i jo læst om. Men jeg kan sige, vi skal være glade for vores specialsygehus, der virkeligt kan nogle ting. Især når der arbejdes sammen med Gigthospitalet”, siger John Lohff, inden han skifter spor og tager fat på det med regional udvikling.

“Vi skal have Odense til at vågne op og se sig selv som en storby, en regionshovedstad – og skal den være det, så skal vi have en bro mellem Als og Fyn”, siger John Lohff.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

29. april 2024 Samfund, Sønderborg

11 kommuner melder tolke-virksomhed til politiet

29. april 2024 Samfund

11 kommuner ophæver en fælles aftale om levering af tolkeydelser og de anmelder Mayas Tolkeservice ApS til politiet.  Indtil kommunerne får en ny rammeaftale om tolkning, skal de enkelte kommuner selv købe tolkeydelser Udbudsfællesskabet KomUdbud, der består af 11 kommuner, er blevet bekendt med, at Mayas Tolkeservice ApS på tidspunktet for tildelingen for Fremmedsprogstolkning var […]

Læs mere...