Slesvigsk Parti: Sønderborg skal være Børnevenlig By og Kommune

6. januar 2021 Politik

Børnene skal i førertrøjen og Sønderborg skal i 2021 tage det første skridt på vejen mod at blive certificeret som Børnevenlig By og Kommune af UNICEF, mener Slesvigsk Parti. Den internationale udmærkelse tildeles byer, som gør en ekstraordinær indsats for at beskytte og fremme børns muligheder og rettigheder.

I 2020-2022 kører UNICEF Danmark en pilotfase i tæt partnerskab med Aalborg, Billund og Gladsaxe, som ønsker at blive Børnevenlig By & Kommune. Det er ambitioner på vegne af børn og unge. Går det efter Slesvigsk Parti skal Sønderborg Kommune melde sig klar til at følge de gode eksempler fra de tre kommuner, så snart støvet fra covid-19 har lagt sig og vi igen kan vende tilbage til hverdagen. Konkret betyder det at kommunen højner ambitionsniveauet og bliver endnu mere børnevenlig.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vejen til officielt at blive Børnevenlig By og Kommune kræver konkrete handlinger for at fremme børns rettigheder og muligheder samt sikre, at børn bliver hørt.

”Vi er netop gået ind i et valgår. Uanset hvilken farve borgmesteren får, så er byrådet nød til at levere svar på, hvordan vi styrker profileringen og bosætningen. Børnevenlig By og Kommune kan begge dele og samtidig skabe et godt fundament for børnenes udvikling. Børn og unges perspektiv skal fylde endnu mere. Det vil gøre en positiv forskel i deres liv”, siger byrådsmedlem og gruppeformand Stephan Kleinschmidt i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ambitionen rækker længere end certificeringen som Børnevenlig By og Kommune, idet en analyse skal pege på nye indsatser. Konkret mener Slesvigsk Parti bl.a. at omstillingen af indsatsen for socialt udsatte børn og unge mod en tidligere forebyggende og mere effektiv indsats kan intensiveres.

Det handler dels om at opspore de børn, der har behov for støtte, på et tidligt tidspunkt; men også om at iværksætte den tilstrækkelige støtte før problemerne vokser sig større. Her er hastighed, dvs. hvor hurtigt der sættes ind, samt intensivitet, kvalitet og match i indsatsen centrale.

Artiklen fortsætter under annoncen

Forslaget skal ses i forlængelse af kommunens sammenhængende børne- og ungepolitik fra 2019 og gode erfaringer som bæredygtig læringsby i netværket UNESCO Sustainable Learning City.

”Vi er enige om at skabe sunde, trygge og udviklingsfremmende rammer for kommunens børn og unge, så alle får de bedste muligheder for trivsel og udvikling. Det må derfor også være vores fælles mål at få UNICEFs ord for, at kommunen er børnevenlig på et højt plan”, siger byrådsmedlem Christel Leiendecker, der også er medlem i Børne og Uddannelsesudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Uddannelse, Sønderborg

Sundhedsudvalget har opdateret netværket Ungeliv

9. december 2022 Uddannelse

UngeLiv er en formaliseret netværksstruktur mellem Sønderborg Kommune og samtlige ungdomsuddannelser samt flere andre uddannelsesinstitutioner i kommunen. Netværket har eksisteret i forskellige versioner siden 2007 med det overordnede formål at fremme sundhed og trivsel for unge. Med uddannelsesinstitutionerne som arena hænger arbejdet med sundhed og trivsel tæt sammen med fastholdelse i uddannelse og reduktion af […]

Læs mere...