Sønderborg fik plads mellem Hollywood og Hongkong

16. oktober 2019 Erhverv

Turistattraktionen Fernweh-Park i Oberkotzau i Sydtyskland med over 4000 byskilte fra hele verden var tidligere helt uden dansk islæt. Det er der rådet bod på nu, hvor Kirsten og Erling Cordes har bragt et Sønderborg-skilt til parken, som ophavsmanden Klaus Beer kalder ”et projekt for fred og samhørighed mellem alle folk og nationer”.

Baggrunden for, at Sønderborg nu har fået en plads i parken, som ligger tæt på A9 mellem Berlin og München, er et tilfældigt møde på campingpladsen i Escherndorf. Her camperede Kirsten og Erling Cordes fra Sønderborg, og de traf og blev gode venner med Angelika Flasdieck. Sidstnævnte bor i Wurlitz i omegnen, kendte Fernweh-Park Oberkotzau og tog Sønderborg-parret med til parken på sightseeing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune.

Sønderborg-parret gik fra skilt til skilt i parken, men søgte forgæves efter et skilt med et dansk bynavn. Vel tilbage i Sønderborg kontaktede det Sønderborg Kommune, og her blev der fremstillet et klassisk byskilt, som Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tidligere i år overrakte til ægteparret Cordes. Kirsten og Erling har bragt skiltet til Oberkotzau, og Klaus Beer har sørget for en ny mast, idet Sønderborg-skiltet er så stort, at det ikke passede på nogle af de eksisterende master.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det ville da være rigtig skønt, hvis nogle gæster i parken ser skiltet og bliver nysgerrige efter at finde Sønderborg og tage en tur hertil. Vi tager gerne imod flere turister”, sagde Aase Nyegaard, da hun gav skiltet til ægteparret Cordes.

“Jeg synes, det er sådan en fin historie, der ligger til grund for, at vi nu har et dansk skilt i parken. Den passer så godt ind i hele parkens ideologi om at mødes, skabe mellemfolkelig forståelse og blive venner på tværs af nationalitet, sprog, religion, politisk observans og hudfarve. Når man går fra skilt til skilt, foretager man med få skridt en optisk, tanke- og følelsesmæssig rejse verden rundt”, fortæller Klaus Beer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. juli 2021 112, Gråsten

Bilist uden kørekort sigtet for narkokørsel

28. juli 2021 112

Natten til onsdag blev en 36-årig mand fra Aabenraa-området sigtet og anholdt for at køre narkopåvirket i bil. “Han blev standset af en politipatrulje på Sejersvej ved Rinkenæs og en narkotest viste, at han var på stoffer”, siger Chri Thorning Vesterdal fra politiet i Sønderborg. Bilisten havde heller ikke et kørekort. “Og derfor er han […]

Læs mere...