Sønderborg fik plads mellem Hollywood og Hongkong

16. oktober 2019 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Turistattraktionen Fernweh-Park i Oberkotzau i Sydtyskland med over 4000 byskilte fra hele verden var tidligere helt uden dansk islæt. Det er der rådet bod på nu, hvor Kirsten og Erling Cordes har bragt et Sønderborg-skilt til parken, som ophavsmanden Klaus Beer kalder ”et projekt for fred og samhørighed mellem alle folk og nationer”.

Baggrunden for, at Sønderborg nu har fået en plads i parken, som ligger tæt på A9 mellem Berlin og München, er et tilfældigt møde på campingpladsen i Escherndorf. Her camperede Kirsten og Erling Cordes fra Sønderborg, og de traf og blev gode venner med Angelika Flasdieck. Sidstnævnte bor i Wurlitz i omegnen, kendte Fernweh-Park Oberkotzau og tog Sønderborg-parret med til parken på sightseeing.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune.

Sønderborg-parret gik fra skilt til skilt i parken, men søgte forgæves efter et skilt med et dansk bynavn. Vel tilbage i Sønderborg kontaktede det Sønderborg Kommune, og her blev der fremstillet et klassisk byskilt, som Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, tidligere i år overrakte til ægteparret Cordes. Kirsten og Erling har bragt skiltet til Oberkotzau, og Klaus Beer har sørget for en ny mast, idet Sønderborg-skiltet er så stort, at det ikke passede på nogle af de eksisterende master.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det ville da være rigtig skønt, hvis nogle gæster i parken ser skiltet og bliver nysgerrige efter at finde Sønderborg og tage en tur hertil. Vi tager gerne imod flere turister”, sagde Aase Nyegaard, da hun gav skiltet til ægteparret Cordes.

“Jeg synes, det er sådan en fin historie, der ligger til grund for, at vi nu har et dansk skilt i parken. Den passer så godt ind i hele parkens ideologi om at mødes, skabe mellemfolkelig forståelse og blive venner på tværs af nationalitet, sprog, religion, politisk observans og hudfarve. Når man går fra skilt til skilt, foretager man med få skridt en optisk, tanke- og følelsesmæssig rejse verden rundt”, fortæller Klaus Beer.

2. maj 2024 Erhverv, Sønderborg

To restauranter i Sønderborg er nomineret af Den danske spiseguide

2. maj 2024 Erhverv

Laura Steenholdt fra Karikatur, som nu har til huse ved Rytterstatuen ved havnen i Sønderborg, er nomineret som årets souschef for sit håndværk i køkkenet. Desuden er Karikatur nomineret som Årets Frokostrestaurant og Den danske Spiseguide har også nomineret Restaurant Syttende på Hotel Alsik I januar måned var Bent Christensen, der er redaktør på Den […]

Læs mere...