Stig Hansen fra handicapidrætten har aldrig set sine børn

Stig Hansen fra Sønderborg Handicap Idræt. Foto: Ole Kæhler
Stig Hansen fra Sønderborg Handicap Idræt. Foto: Ole Kæhler
1. marts 2024 Sønderborg Skrevet af: Ole Kæhler

Stig Hansen fra Sønderborg Handicap Idræt fortalte en gang en skoleklasse, at han aldrig har set sine børn.

“Jeg fortalte eleverne, jeg har været blind i 46 år og så spurgte en af eleverne, om jeg så aldrig har set mine børn og det har jeg jo ikke. En anden elev foreslog så, jeg tog kontakt til tv-serien Sporløs”, siger Stig Hansen til SønderborgNYT.

Han er med i Dansk Blindesamfund og også i Sønderborg Handicapidræt, hvor han kører tandemcykel.

“Det er bare alletiders og selvfølgelig jeg en foran, som kan se. Vi har selvfølgelig væltet nogle gange, men sådan er det jo og de gange det skete, der fik vi noget sjovt ud af det”, siger Stig Hansen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fortæller, at blinde sagtens kan være med til sport og han deltager selv i et par sportsgrene.

“Vi spiller showdown, som er bordtennis for blinde. Der er nogle bander på siderne af bordet og bolden skal ramme banden og så har vi en idé om, hvor den kommer”.

“Som nævnt kører vi tandemcykel og vi træner i varmtvandsbassin, har styrketræning, spiller hockey, hvor der er en landsturnering og så er der skydning – og for at vi blinde kan vide, hvor vi rammer, så har vi høretelefoner på og en lyd i dem siger os, hvor på skiven vi ramte”, siger Stig Hansen.

Artiklen fortsætter under annoncen

For Stig Hansen er det allervigtigste, at han kommer ud og møder andre mennesker, som er samme situation, som han selv er.

“Den tidligere formand i Sønderborg Handicap Idræt, Flemming Egedal var sådan, at han lavede alting selv. Han var dygtig og kunne det meste, men for et par år siden tog Tage Schmidt over og han har uddelegeret opgaverne og det er vi glade for.

Sidste år var der en pæn stigning i medlemstallet, så de nu er oppe på 60, der er betalende og aktive i Sønderborg Handicap Idræt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Nu vil prøve at se på, hvad vi kan gøre for at nå børn på op til 11 år. Det er lidt svært, fordi enten gemmer børnene sig eller også gemmer forældrene dem”, siger Stig Hansen, som også er redaktør på foreningsbladet.

17. april 2024 Erhverv, Sønderborg

Erhvervslivet fik indblik i lufthavnens fremtid

17. april 2024 Erhverv

Tirsdag eftermiddag var 80 personer fra 45 lokale virksomheder samlet på Hotel Alsik for at høre om Sønderborg Lufthavn, som netop har fået lavet en analyse af erhvervslivets ønsker til lufthavnen. “Udviklingen af Sønderborg Lufthavn er en vision for Sønderborg Kommune og Bitten & Mads Clausens Fond”, sagde Lars Tveen, som er direktør i fonden. […]

Læs mere...