Tour de France: Symfoniorkestret spiller for tilskuere og for cykelryttere

28. juni 2022 Tour de France
Friluftscenen - her ved Alssund - skal til Gråsten
Friluftscenen - her ved Alssund - skal til Gråsten

På søndag, når Tour de France-rytterne suser væk fra Gråsten, så kommer de forbi vognmand Knud Erik Heissel og tæt ved ham står Sønderjyllands Symfoniorkester på deres store friluftscene, hvor de i løbet af eftermiddagen spiller hele tre gange.

“Vi har sat et program sammen, så publikum kommer til at lytte til både dansk og fransk musik og så er det vores plan at spille John Williams Flying Theme fra filmen ET, når rytterne kommer forbi”, siger musikchef Nikolaj Andersen til SønderborgNYT. Orkestret spiller tre forskellige koncerter: Klokken 14.00, 15.30 og cirka 16.45.

Artiklen fortsætter under annoncen

Almindeligvis spiller Sønderjyllands Symfoniorkester deres koncerter i Alsions koncertsal, hvor der er det nærmeste, som man kommer perfekt lyd.

“At spille fra friluftscenen er noget andet og ved hjælp af dygtige lydfolk, så får publikum en fornemmelse af, at de står i en meget stor sal og det kommer til at lyde virkeligt godt”, siger musikchefen.

Han fortæller videre, at det er orkestrets egen Thomas Jensen, der skal dirigere og Esben Tange holder publikum opdateret på løbet undervejs gennem eftermiddagen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Esben Tange er begejstret for klassisk musik og for cykelløb. Han er tidligere licensrytter og han har fortalt mig, at der er en stor del af cykelrytterne, som lytter til klassisk musik, når de lader op og når de kobler fra”, siger Nicolaj Andersen.

“Klassisk musik rummer rytme, drama, højdepunkter, tempo og det samme gør cykelløb”, siger musikchefen, som slutter af med at fortælle, at orkestret stiller op på friluftsscenen i Gråsten både for at give publikum en oplevelse og for at være en del af den store begivenhed, som Tour de France er.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
15. august 2022 Nordborg, Samfund

Nordborg-branden: En del af Storegade i Nordborg er spærret

15. august 2022 Nordborg

Siden søndag eftermiddag er der blevet holdt ekstra godt øje med de to bygninger, som var udsat for brand, på Storegade i Nordborg. Det er hjemmeværnet og også politiet, som sørger for, at der ikke er nogen, som kommer indenfor afspærringen, som er omkring brandstederne. “Brandårsagen skal undersøges af politiet og det sker nok mandag […]

Læs mere...