Undersøgelse: Lokale enkeltmandsvirksomheder løber unødvendig stor risiko

12. november 2018 Erhverv Skrevet af: Michael Kjær

En ny undersøgelse, foretaget af Bilendi for GF Forsikring, viser at næsten to tredjedele af Danmarks 275.000 enkeltmandsvirksomheder fungerer uden arbejdsskadeforsikring. 62,5 procent af de adspurgte svarer, at de ikke har tegnet en arbejdsskadeforsikring på sig selv som indehaver og det gælder også i grænselandet og Sønderborg.

Mange sønderjyske håndværkere, landmænd, konsulenter og andre virksomhedsejere går hver dag på arbejde i deres virksomhed uden at have tegnet en arbejdsskadeforsikring, der kan kompensere dem for eksempelvis tabt arbejdsevne, hvis det går galt på jobbet.

Artiklen fortsætter under annoncen

En væsentlig faktor er uvidenhed, viser undersøgelsen. Hver femte virksomhedsejer (19 %) angiver, at han eller hun ikke vidste, at man kunne tegne en arbejdsskadeforsikring. Og næsten halvdelen (48 %) svarer, at de mener, deres private ulykkesforsikring dækker på samme vilkår. 33 procent oplyser, at de bevidst har fravalgt arbejdsskadeforsikring.

”Jeg synes, det er bekymrende, at så mange enkeltmandsvirksomheder har valgt at droppe arbejdsskadeforsikring. Nogle fravælger bevidst forsikringen. Det er et valg, den enkelte skal gøre op med sig selv. Men vores erfaring viser også, at mange virksomheder ikke er opmærksomme. Enten kender de slet ikke arbejdsskadeforsikring eller de tror, at de er lige så godt dækket via deres private forsikring”, siger Per Haulund, skadedirektør hos GF Forsikring.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skadedirektøren slår fast, at dækningen på den private ulykkesforsikring og arbejdsskadeforsikring ikke er den samme. Mens den private heltidsulykkesforsikring alene udbetaler et engangsbeløb i kølvandet på en ulykke med udgangspunkt i den mengrad og den forsikringssum, man har valgt, så kompenserer arbejdsskadeforsikringen også for tab af erhvervsevne. Når der beregnes erstatning, tager man således udgangspunkt i den årsløn, som den selvstændig erhvervsdrivende har haft.

”Der hviler et stort rådgivningsansvar hos os i forsikringsselskaberne. På GF’s lokale kontorer rundt om i landet, bl.a. i Sønderborg, skal vi være med til at gøre den lille virksomhedsejer opmærksom på, hvilken konsekvens en manglende arbejdsskadeforsikring kan have”, slutter GF Forsikrings skadedirektør.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...