Grænseoverskridende samarbejde om jernbane

Arkivfoto
Arkivfoto
15. februar 2014 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

Forleden  besluttede Flensborgs byråd, at det vil støtte en dansk-tysk undersøgelse af den optimale placering for en banegård, som skal fungere som grænseoverskridende samlingspunkt i regionen. Byrådet pegede samtidig på Sporskifte (Weiche) som det optimale sted at placere denne.

At der nu er officiel støtte i Flensborg betyder, at Flensborg, Aabenraa og Sønderborg kan arbejde videre i Grænsetrekant-samarbejdet med at få igangsat undersøgelsen, som skal afdække de forskellige muligheder for den fremtidige placering af banegården, skriver Flensborg Avis.

Artiklen fortsætter under annoncen

I Aabenraa har man endnu ikke en officiel holdning til placeringen, men det er dog et krav, at der bliver god adgang for sønderjyderne til den nye forbindelse, som blandt andet vil sænke rejsetiden mellem Aarhus og Hamborg. En løsning kunne være at beholde et stop i f.eks. Tinglev, hvor der er også er forbindelse til Sønderborg.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...