Flere end 100 familier fik julehjælp fra Dansk Folkehjælp

13. december 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

I lørdags havde personalet hos Dansk Folkehjælps Genbrugsbutik på Perlegade en travl, men dejlig dag.

Efter lukketid blev den årlige julehjælp delt ud til over 100 familier fra Sønderborg.

I løbet af nogle travle timer skiftede mere end 100.000 kroner hænder i form af gavekort til Rema 1000 og gavekort til indkøb af julegaver til børnene.

“Det er svært ikke at blive glad når man møder så meget taknemmelighed og kan mærke hvor stor en forskel det gør for familierne. Det er en slags lønningsdag og det er blandt andet derfor vi møder uge efter uge i butikken – og så for fællesskabet, selvfølgelig”, siger en af de frivillige medarbejdere i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Modtagerne af julehjælpen søgte julehjælp på Dansk Folkehjælps hjemmeside og gav samtidig Dansk Folkehjælp lov til, at få bekræftet hos kommunen, at overførselsindkomst udgør deres økonomiske fundament.

Julehjælpen falder på et tørre steder

Det kan være svært, for ikke at sige umuligt, at spare selv nogle hundrede kroner op om måneden, når familien lever på et eksistensminimum i dagligdagen.

De stigende priser de sidste år har eksempelvis spist en del af mange familiers rådighedsbeløb.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dansk Folkehjælp er Danmarks største formidler af julehjælp. Sammen med en lang række andre organisationer sikrer de en slags jul i mange danske hjem.

14. maj 2024 Politik, Sundeved

Borgere i Avnbøløsten fik ikke medhold i deres klage

14. maj 2024 Politik

Borgere i Avnbøløsten og omegn har klaget til Planklagenævnet, fordi Byrådet har godkendt kommuneplanen, som blandt meget andet betyder, at et område i Avnbøløsten er lagt ud som perspektivområde for en vindmøllepark. Klageren mente ikke, at Byrådet havde taget højde for den store mængde indsigelser, der var kommet. Nu har Planklagenævnet behandlet sagen og skriver, […]

Læs mere...