Særligt udsatte boligområder bliver aldrig anderledes

2. november 2016 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Én gang særligt udsat boligområde – altid særligt udsat boligområde.

Sådan lyder den lettere forenklede konklusion ifølge Altinget i et nyt forskningsprojekt om særligt udsatte boligområder.

Det er Kraks Fond Byforskning, der står bag studiet ”Et historisk tilbageblik på særligt udsatte boligområder”, og det viser, at særligt udsatte boligområder langt fra opstår ud af det blå.

Boligområderne er kendetegnet ved at have en høj koncentration af beboere med få ressourcer i forhold til arbejdsmarkedet, uddannelse og indkomst.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det fortæller Cecilie Dohlmann Weatherall, der er den ene af de tre forskere bag studiet.

”Kortlægningen viser, at andelen af til- og fraflyttere i de særligt udsatte boligområder er forholdsvis lille. Andelen af beboere uden uddannelse og arbejde, et lavt indkomstniveau, en plettet straffeattest og udenlandsk baggrund har vist sig at være stor blandt de fastboende i de særligt udsatte boligområder”, siger Cecilie Dohlmann Weatherall i en pressemeddelelse og fortsætter:

”Det er altså ikke det kun det selektive flyttemønster der opretholder det lave ressourceniveau i de særligt udsatte boligområder”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med det selektive flyttemønster henviser hun til, at dem, der flytter ind i de særligt udsatte boligområder, har færre ressourcer end dem, der flytter ud.

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...