Sønderborg Kommune har udbetalt 2,2 mio. kroner i ’gyldne håndtryk’

13. oktober 2017 Politik Skrevet af: Michael Kjær

TV 2 fortæller i dag, at landets kommuner og regioner har brugt omkring 223 millioner kroner på godtgørelser til fyrede topchefer i landets kommuner og regioner siden kommunalvalget for fire år siden. Det viser en aktindsigt, som TV 2 har foretaget blandt landets 98 kommuner og fem regioner.

Ifølge TV 2 har Sønderborg Kommune brugt 2.262.755 kroner til chefer, som har opfyldt eller forlænget deres kontrakt på en såkaldt åremålsansættelse. Omregnet til ’varme hænder’ svarer beløbet til omkring seks social- og sundhedshjælperes årsløn.

Artiklen fortsætter under annoncen

Beløbet forarger Henning Jørgensen, der er professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet.

”Et gyldent håndtryk er ikke noget, der i sig selv bringer mere service eller hjælp. Du kan jo ikke få noget som helst ekstra for de penge – du får ikke passet børn, du får ikke ældreservice, du får ikke én eneste undervisningstime mere ud af det. Det er kun noget, der kommer ned i en privat pengepung”, udtaler Henning Jørgensen, der er professor i offentlig forvaltning ved Aalborg Universitet til TV 2 som også mener at politikerne sover i timen, fordi de ikke har grebet ind over for de høje godtgørelser endnu.