SDU-studerende viste semester-projekterne frem

16. december 2017 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Dørene blev fredag slået op for offentligheden og Sønderborgområdets gymnasie- og folkeskoleklasser, da ingeniørprojekter fra SDU Sønderborg viste årets sejeste semesterprojekter frem.

En ladestation til en elektrisk færge, nyopfunden teknologi til sundhedsvæsenet, såsom en pille-sorteringsmaskine, samt nye tekniske løsninger til den tohjulede jernhest var blot nogle få af de semesterprojekter, ingeniørstuderende viste frem i forbindelse med udstillingen TEK EXPO på Alsion.

Udstillingen viste prototyper og udførlige beskrivelser af de opgaver, de studerende har arbejdet med i forbindelse med deres studie.

Artiklen fortsætter under annoncen

10 studerende fra 9. semester af Mekatronik-uddannelsen fremviste således en selvkørende bil. Bilen er udstyret med en sensor, som orienterer sig i rummet, og herefter vælger, hvilken vej bilen skal køre i bestræbelserne på at undgå sammenstød med objekter i rummet.

“Den har en tophastighed på 60 km/t, men det er ikke anbefalelsesværdigt at lade den køre så hurtigt”, siger Lawrence Nsubuga i en pressemeddelelse fra SDU.

Han fortæller, at selvom det er lykkedes for teamet af studerende at optimere sensoren, så den nu har en behandlingstid på tre sekunder – i forhold til tidligere otte sekunder – så er der stadig et stykke vej til, at bilen kan køre derudad. Det kan kommende 9. semester-studerende så passende arbejde videre på.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er tale om et såkaldt rullende projekt. Det vil sige, at vi har arbejdet videre på et projekt fra tidligere studerende. Det første hold studerende fandt således ud af, hvordan bilen kunne oplade sig selv, når den kørte ned ad bakke. Vi har så optimeret en række ting. Og så vil kommende studerende gøre bilen endnu bedre”.

Mens den selvkørende bil ikke umiddelbart står over for et indhop på det kommercielle marked, så har andre studerende udviklet koncepter, som rent faktisk er mundet ud i patentansøgninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Et af disse er et semesterprojekt om varroa-miden, som udgør en fare for verdens bestand af bier.

De studerende har udviklet en bestøver, som kommer utøjet til livs uden af genere bierne i deres stader.

Det er sket i samarbejde med den lokale virksomhed Swienty A/S.

7. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Hør foredrag om udfordringer ved høretab og få gode råd

7. maj 2024 Samfund

Høreforeningen byder alle velkommen til et foredrag med psykolog Camilla Carlsen Bechsgaard tirsdag den 14. maj 2024, fra klokken 14:00 i Frivillighedens Hus, Perlegade 50 i Sønderborg. Camilla Carlsen Bechsgaard er cand.psych.aut. tilknyttet Høreforeningen som psykolog, og hun vil fortælle om udfordringer og give gode råd vedrørende høretab. Til arrangementet forefindes teleslynge og skrivetolke, og […]

Læs mere...