Rambøll Fonden skaber ubegrænsede muligheder for ingeniørstuderende på SDU

3. februar 2018 Uddannelse Skrevet af: Ole Kæhler

Rambøll Fonden har bevilget 295.000 kroner til Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg. Pengene skal gå til moderne udstyr som de studerende får fri adgang til. Det betyder, at unge ingeniøraspiranter selv kan fremstille prototyper og starte egen virksomhed.

“Det handler om at give initiativet til de studerende. ”Take the power in your own hands,” som man siger på engelsk”.

Lektor og sektionsleder for SDU Mechatronics, Jerome Jouffroy, har svært ved at skjule begejstringen over en donation på 295.000 kroner som Mads Clausen Instituttet på SDU Sønderborg har modtaget fra Rambøll Fonden. Bevillingen betyder, at instituttet kan indkøbe et dusin 3D-printere, som kommer til at indgå i Mads Clausen Instituttets FabLab, hvor de ingeniørstuderende får fri adgang 24 timer i døgnet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Pengene fra Rambøll Fonden betyder, at vi kan opruste vort FabLab kraftigt. Dermed vil vore studerende ikke være begrænset til at arbejde med prototyper i forbindelse med workshops eller projekter, men kan gøre det selv, lige når de har tid og lyst. Vil du lave din egen virksomhed, så har du reelt set muligheden nu”, siger Jerome Jouffroy i en pressemeddelse.

Udover 3D-printere, bliver der med bevillingen fra Rambøll Fonden også penge til at indkøbe laserskærere, forskellige slags bor, samt maskiner, der kan arbejde med et bredt spektrum af forskellige materialer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Integreret del af undervisningen

Andrei-Alexandru Popa, som er ingeniør og videnskabelig medarbejder på Mads Clausen Instituttet, kommer til at være én af lederne af SDU Sønderborgs FabLab. Også han er ovenud lykkelig for de perspektiver, som pengene fra Rambøll Fonden åbner op for:

“Vi kan nu oprigtigt sige til kommende studerende, at ”her kan du bygge dine egne ting og føre dine egne ideer ud i verden.”

Han fortæller videre, at de nye maskiner og redskaber vil kunne implementeres i hovedparten af den undervisning, som Mads Clausen Instituttet udbyder, hvilket betyder, de studerende får mulighed for at arbejde med praktiske, håndgribelige, reelle cases. Det går i tråd med Mads Clausen Instituttets indsats i forbindelse med at give de studerende hands on erfaring.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Alle ingeniørstuderende har et semesterprojekt, hvor de skal bygge en robot. Nu skal de ikke længere begrænse sig til materialer, som kan bruges på vort værksted – dvs. metal. Nu kan de 3D printe, og HVIS du har brug for metal, så kan du nu også selv arbejde med det. Laser cutting er også en mulighed. Det betyder, at de studerende får uanede muligheder”.

Mads Clausen Instituttet er nu i gang med at indkøbe de nye maskiner, redskaber og materialer. Det forventes, at de studerende allerede i forårssemesteret får gavn af disse.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er virkelig glade og taknemmelige for pengene fra Rambøll Fonden. Planen for vort FabLab er ambitiøs, men jeg er overbevist om, at vi vil nå i mål – dette er et enormt skidt på vejen”, siger Jerome Jouffroy.

På længere sigt, at er det planen, at SDU Sønderborgs FabLab også skal åbnes op for den bredere offentlighed. Det nye udstyr vil blive indviet ved en reception, men datoen for denne er endnu ikke fastlagt.

 

7. maj 2024 Politik, Sønderborg

Unge kom med deres bud på et byrum på DSB-grunden

7. maj 2024 Politik

På DSB-grunden, som også huser Ungdomshuset Mejeriet, skal der bygges et kollegie og der er lavet et skitseforslag, som viser, hvordan det kan komme til at se ud. “Det forslag er sendt i udbud og så venter vi og ser, hvem der vil købe grunden og bygge”, sagde byrådsmedlem Didde Lauritzen på en ungeworkshop i […]

Læs mere...