Anderledes dimission på Det Blå Gymnasium

29. juni 2020 Uddannelse

Forleden var der dimission for studenterne på Det Blå Gymnasium og det blev en spændende og anderledes oplevelse, for intet var helt som det plejer at være. De fem afgangsklasser var delt op klassevis som følge af Corona-restriktioner, hver af 1 lille times varighed i skolens auditorie med afspritning mellem hver dimission.

Hver student havde lov til at invitere tre familiemedlemmer med til dimissionen og familiemedlemmerne stod ved pyntede borde bagved studenterne.

Traditionerne blev holdt, den blå løber var lagt frem til studenterne og flaget hejst, skriver gymnasiet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Undervejs var der beretning fra rektor Dorthe Milling Stjernholm og tale af skolens direktør Bente E. Jensen før eksamensbeviserne blev delt ud.

Flere indslag blev virtuelle og blandt dem også elevrådsformandens tale ved Camilla Feike Friis, den traditionsvise sang fra underviserne til studenterne og dimittendtalen blev holdt af Carsten Kock, der både er far til en af dimittenderne og selv er tidligere elev på skolen. Hele seancen blev livestreamet på Facebook til de af elevernes familie og venner, der ikke kunne være til stede fysisk på skolen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Netop Corona var også et tema i rektor Dorthe Milling Stjernholms tale:

“Vi har været spændte på, hvordan dimissionen kunne gennemføres, og det var dejligt, da vi endelig kunne melde ud, at vi gennemfører men i en særlig, dog fortsat festlig version med musikalsk indslag af trompetist Per Nielsen”.

“I har været de første til at opleve og ikke mindst gennemleve de ændringer, som fulgte med gymnasiereformen, en reform med nye forkortelser som AP, ØG og SOP. Og ikke mindst blev I studenter under Corona-forhold, dvs. med en længere periode med undervisning, færre eksaminer, men med en hueeksamen så normal som mulig”, sagde Dorthe Milling Stjernholm videre.

Artiklen fortsætter under annoncen

“I har klaret jer flot, dette er til dels jeres egen fortjeneste, men skolens undervisere og øvrige ansatte gennem jeres 3 år har også hjulpet jer frem til disse resultater. Det er jeres undervisere som har sikret jer en udvikling fra elev til studerende”.

Efter dimissionen spredes de unge, mange begynder at studere, andre tager sabbatår med arbejde og rejser, og derudover har 18 elever valgt at tage af sted på praktik i udlandet, PIU. PIU-eleverne blev alle begavet med legater under dimissionerne – der blev givet legater fra Fonden for H.K. Samuelsen Shipping & International Shipping, Sydbank, Danske Bank, Anne Marie og Jørgen Jensens legat, Jytte og Eilif Øigaard Frederiksens legat for handelsstuderende samt Personaleforeningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foto: Nybagte studenter. Foto: Det blå Gymnasium

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...