Benniksgaard Golf Klub satser på at åbne i påskedagene

Robotplæneklippere holder græsset nede. Privat foto
Robotplæneklippere holder græsset nede. Privat foto
23. marts 2024 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Antallet af medlemmer i Benniksgaard Golf Klub vokser og har nu passeret 600, hvor af over 400 er seniormedlemmer, mens det som i andre klubber i landet, halter lidt med at tiltrække juniorer. Det har klubben dog planer om at ændre ved en række initiativer i den kommende sæson, oplyste formanden Finn L. Nielsen på klubbens generalforsamling.

I bestræbelserne på at minimere omkostningerne til bl.a. banepleje tager man nu otte store robotplæneklippere i brug. De skal klippe 90 procent af banens fairways og semiroughs. Det skal give en besparelse på et par hundrede tusinde kroner. Klubben kom i øvrigt ud af 2023 med et overskud på 117.000 kroner mod godt 40.000 kroner i 2022.

Artiklen fortsætter under annoncen

Miljøkravene til golfklubberne er strammet, og det betyder, at man på udvalgte fairways er nødt til at bekæmpe specielt mælkebøtter med håndkraft. Det er et ressourcekrævende job, men det virker, og det vil man fortsætte med eventuelt med hjælp af frivillig arbejdskraft.

Banen i Rinkenæs har på grund af den megen regn været lukket. Fredningsnævnet gav i 2022 afslag på en plan for dræning af banen. Det klagede man over og fik stillet i udsigt, at en afgørelse ville blive truffet i august/september 2023. Den seneste melding er dog, at klagen først vil blive behandlet i juli 2024. Det er klubben særdeles skuffet over, fordi de overfyldte vandløb har vanskeligt ved at slippe af med vandet ud i Flensborg Fjord.

Artiklen fortsætter under annoncen

Som det ser ud lige nu, åbner klubben den nye sæson i påskedagene, men enkelte bløde fairways kan stadig give udfordringer.

20. april 2024 Uddannelse, Sønderborg

LEGO blev trækplastret til Forskningens Døgn

20. april 2024 Uddannelse

Lørdag har SDU i Sønderborg åbnet dørene for Forskningens Døgn frem til klokken 13 – og det er en landsdækkende festival, hvor universiteter, forskningsinstitutioner og videnskabens virksomheder inviterer alle interesserede til at opleve, diskutere og få indblik i forskernes arbejde – og der var et spændende program på SDU i Alsion, hvor der blev appelleret […]

Læs mere...