Børn og Unge-afdelingen kan ikke sige hvordan det går med at holde tidsfristerne

Nu kan Børn & Unge følge sagsbehandlingstiderne. Arkivfoto
Nu kan Børn & Unge følge sagsbehandlingstiderne. Arkivfoto
11. april 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Ifølge loven har kommunerne fire måneder til at lave de undersøgelser, som skal være med til at belyse, hvilken hjælp børnene har brug for og det er ikke længe siden, det kom frem, at der er en længere række kommuner, som ikke overholder fristen.

“Jeg kan ikke sige præcis, hvordan det ser ud i Sønderborg Kommune. Først i februar måned fik vi et system, som vi kan trække data fra”, siger Heidi Frederikke Jørgensen, som er myndighedschef i Børne- og Uddannelsesforvaltningen, som Børn og Unge er en del af.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Om kort tid vil der være flere end 30 forskellige tidsfrister, som forvaltningen skal overholde i de forskellige sager. Nogle af dem er lovbestemte og resten er lokale og fastsælttes af Byrådet”, siger Børne- og Uddannelsesudvalgets formand, Jesper Smaling, til SønderborgNYT. Det er sådan, at i sager, hvor der skal træffes en afgørelse, der skal der være en tidsfrist.

Hedi Frederikke Jørgensen siger, at selvom forvaltningen ikke kan trække data, så har de rimelig god føling med, om der er sager, der ‘hænger’ lidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi prøver selvfølgelig hele tiden at gøre vores arbejde endnu bedre, men det sker også, at en sag trækker ud, fordi vi venter på oplysninger fra eksempelvis sygehus eller andre instanser. Når en sag trækker ud, så er vi opmærksomme på at orientere forældrene til det barn, som sagen handler om”, siger hun.

Børn og Unge får også henvendelser fra pædagoger, sundhedsplejersker, lærere og borgere, som er bekymrede for et barns trivsel, såkaldt underretninger.

“Vi sætter pris på underretninger, fordi de gør, at vi kan sætte hurtigt ind med nogle tiltag, der hjælper barnet. Og så kan jeg fortælle, at når der kommer en underretning, så er der straks en gruppe fagfolk, der tager opgaven og samler alle de oplysninger, de skal bruge for at danne et billede af, hvordan det pågældende barn har det – og der bliver også holdt en samtale med både barnet og forældrene”, siger Heidi Frederikke Jørgensen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Når det drejer sig om en underretning, så ligger der indenfor 24 timer en plan for, hvad der eventuelt skal gøres for at hjælpe barnet”, siger Jesper Smaling. Det sker naturligvis også, at underretningerne ikke helt holder vand.

2. maj 2024 Samfund, Sønderborg

Forlænger stressforløbet Åben og Rolig for Unge

2. maj 2024 Samfund

Åben og Rolig for Unge er et gruppeforløb til unge i alderen 15-25 år med fokus på at reducere symptomer på stress og give deltagerne redskaber til at håndtere hverdagen. En evaluering af effekten af Åben og Rolig for Unge viser, at det virker umiddelbart efter afslutning af forløb. Viden om langtidseffekten af Åben og […]

Læs mere...