De soldater som faldt på besættelsesdagen blev mindet

9. april 2021 Kultur

Fredag morgen blev der lagt krans og buketter foran mindestenen ved Sønderborg Kasernen – og det var Kontaktudvalget for Militære Traditioner, der stod for arrangementet.

“Som i nok har bemærket, så er vi ikke mange her – og det er jo fordi vi kun må være ti”, sagde J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet og han fortsatte:

“I dag mindes vi de soldater, som faldt på besættelsensdagen. Det var ved Søgaardlejren, de var i kamp og det viste sig at være helt meningsløst, fordi regeringen allerede havde kapituleret”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var ingen soldater fra Sønderborgs kaserne, der kom i kamp i forsøget på at standse tyskerne.

“Vi ved, at syv danske soldater døde den 9. april 1940”, sagde J. P. Rasmussen.

Det er først på befrielsesdagen, man mindes de danskere, som faldt gennem krigen.

Det var J. P. Rasmussen, som lagde buket og krans fra Kontaktudvalget og kommunen – og buketten fra Folk & Sikkerhed lagde Erling Lundsgaard.

Mindestenen ved kasernen stod tidligere ved Helgolandsgade, men i forbindelse med byggeriet af MultiKulturhus og Hotel Alsik, blev den flyttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her ved kasernen står den rigtigt fint og her skal den blive”, sagde J. P. Rasmussen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Kom med til genforeningskoncert på Rønhaveplads

18. maj 2021 GF2020

På lørdag kan du komme til udendørs koncert med Steffan Grarup og Jesper Hindø, som spiller en times koncert på Rønhaveplads lørdag den 22. maj 2021 klokken 13. Steffan Grarup er pianist og Jesper Hindø er kontrabassist, og de spiller et blandet repertoire med dels nogle numre fra deres kirkerepertoire og nogle gode danske sange, […]

Læs mere...