De soldater som faldt på besættelsesdagen blev mindet

9. april 2021 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag morgen blev der lagt krans og buketter foran mindestenen ved Sønderborg Kasernen – og det var Kontaktudvalget for Militære Traditioner, der stod for arrangementet.

“Som i nok har bemærket, så er vi ikke mange her – og det er jo fordi vi kun må være ti”, sagde J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet og han fortsatte:

“I dag mindes vi de soldater, som faldt på besættelsensdagen. Det var ved Søgaardlejren, de var i kamp og det viste sig at være helt meningsløst, fordi regeringen allerede havde kapituleret”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var ingen soldater fra Sønderborgs kaserne, der kom i kamp i forsøget på at standse tyskerne.

“Vi ved, at syv danske soldater døde den 9. april 1940”, sagde J. P. Rasmussen.

Det er først på befrielsesdagen, man mindes de danskere, som faldt gennem krigen.

Det var J. P. Rasmussen, som lagde buket og krans fra Kontaktudvalget og kommunen – og buketten fra Folk & Sikkerhed lagde Erling Lundsgaard.

Mindestenen ved kasernen stod tidligere ved Helgolandsgade, men i forbindelse med byggeriet af MultiKulturhus og Hotel Alsik, blev den flyttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her ved kasernen står den rigtigt fint og her skal den blive”, sagde J. P. Rasmussen.

20. juni 2024 Sport, Sønderborg

11-årige Mads Kraft skal køre med i DM

20. juni 2024 Sport

Den 11-årige Mads Kraft fra Ulkebøl skal i weekenden deltage i DM i gokart, der i år bliver akørt i Ikast, han stiller op i klassen Rotax mini, aldersklassen 10-15 år. Det er et arrangement, hvor der køres både lørdag og søndag, så det bliver en hård weekend. Mads Kraft laver da også fysisk træning […]

Læs mere...