De soldater som faldt på besættelsesdagen blev mindet

9. april 2021 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Fredag morgen blev der lagt krans og buketter foran mindestenen ved Sønderborg Kasernen – og det var Kontaktudvalget for Militære Traditioner, der stod for arrangementet.

“Som i nok har bemærket, så er vi ikke mange her – og det er jo fordi vi kun må være ti”, sagde J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet og han fortsatte:

“I dag mindes vi de soldater, som faldt på besættelsensdagen. Det var ved Søgaardlejren, de var i kamp og det viste sig at være helt meningsløst, fordi regeringen allerede havde kapituleret”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var ingen soldater fra Sønderborgs kaserne, der kom i kamp i forsøget på at standse tyskerne.

“Vi ved, at syv danske soldater døde den 9. april 1940”, sagde J. P. Rasmussen.

Det er først på befrielsesdagen, man mindes de danskere, som faldt gennem krigen.

Det var J. P. Rasmussen, som lagde buket og krans fra Kontaktudvalget og kommunen – og buketten fra Folk & Sikkerhed lagde Erling Lundsgaard.

Mindestenen ved kasernen stod tidligere ved Helgolandsgade, men i forbindelse med byggeriet af MultiKulturhus og Hotel Alsik, blev den flyttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her ved kasernen står den rigtigt fint og her skal den blive”, sagde J. P. Rasmussen.

19. marts 2024 Augustenborg, Frivillige

Øvelse: Bilbrand blev til industribrand

19. marts 2024 Augustenborg

Mandag aften var der øvelse på programmet for de frivillige brandmænd i Augustenborg-Bro Brandværn, som blev kaldt ud til: Bilbrand i det fri. Brandmændene sprang i brandbilerne og kørte til Industrivej i Augustenborg og på vejen ser de en anden frivillig brandmand, Klaus Iskov, som stod og vinkede. Ham kørte de hen til, men det […]

Læs mere...