De soldater som faldt på besættelsesdagen blev mindet

9. april 2021 Kultur

Fredag morgen blev der lagt krans og buketter foran mindestenen ved Sønderborg Kasernen – og det var Kontaktudvalget for Militære Traditioner, der stod for arrangementet.

“Som i nok har bemærket, så er vi ikke mange her – og det er jo fordi vi kun må være ti”, sagde J. P. Rasmussen fra Hjemmeværnet og han fortsatte:

“I dag mindes vi de soldater, som faldt på besættelsensdagen. Det var ved Søgaardlejren, de var i kamp og det viste sig at være helt meningsløst, fordi regeringen allerede havde kapituleret”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der var ingen soldater fra Sønderborgs kaserne, der kom i kamp i forsøget på at standse tyskerne.

“Vi ved, at syv danske soldater døde den 9. april 1940”, sagde J. P. Rasmussen.

Det er først på befrielsesdagen, man mindes de danskere, som faldt gennem krigen.

Det var J. P. Rasmussen, som lagde buket og krans fra Kontaktudvalget og kommunen – og buketten fra Folk & Sikkerhed lagde Erling Lundsgaard.

Mindestenen ved kasernen stod tidligere ved Helgolandsgade, men i forbindelse med byggeriet af MultiKulturhus og Hotel Alsik, blev den flyttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Her ved kasernen står den rigtigt fint og her skal den blive”, sagde J. P. Rasmussen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...