Højskoledage på Kegnæs sætter fokus på historien

8. januar 2024 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

I fire dage –fra den 8. til den 11. april – bliver forsamlingshuset på Kegnæs omdannet til en højskole

”Temaet og den røde tråd på højskoledagene er historie, kultur og egnsretter” fortæller kursusleder Henrik Ingemann i en pressemeddelelse.

Højskoledagene på Kegnæs sætter fokus på krigen 1864, 1. Verdenskrig og tiden op til genforeningen, bl.a. med foredrag og ekskursioner til Vibæk Vandmølle, Historiecentret på Dybbøl, Sønderborg Slot og en historisk rundtur på Kegnæs og på Lysabild Kirkegård.

Artiklen fortsætter under annoncen

Deltagerne i højskoledagene har mulighed for at blive indkvarteret i private hjem på Kegnæs og frivillige står for madlavningen, hvor der kun serveres gamle sønderjyske egnsretter.

Undervisere og historiefortællere på højskoledagene er Jens Bladt, formand for Kegnæs Lokalhistoriske Forening, Henrik Ingemann, lokalhistoriker på Kegnæs, Birthe Elmegaard Bladt, indehaver af Forlaget Elmegaard i Lysabild samt Birgit Christensen, mangeårig lærer på Hørup Skole.

Der er stor interesse for højskoledagene og der er tilmeldte fra hele landet. Mange af deltagerne har familierelationer til Kegnæs og Sydals tilbage i tiden, men der er også deltagere, som blot har et ønske om at få mere at vide om en spændende og dramatisk periode i Sønderjyllands historie.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Det er vist første gang at flere foreninger på Kegnæs er gået sammen om et sådant stort arrangement – mange lokale på Kegnæs-beboere engageret i højskoledagene og vil arbejde for at deltagerne får en rigtig god oplevelse”, siger Henrik Ingemann.

Der er allerede tilmeldt nok til, at højskoledagene gennemføres, men der er fortsat enkelte ledige pladser. Man kan se programmet og tilmelde sig på højskoledagenes hjemmeside, kegnæs.net