Hvor gode skal folkeskolerne i Sønderborg være?

14. november 2023 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

På torsdag er der et debatmøde om folkeskolerne i Sønderborg by, hvor Venstres politiske ordfører, byrådsmedlem Ellen Trane Nørby, kredsformand for Sønderborg lærerkreds, Nanna Styhn-Johnsen og formand for skolebestyrelsen på Ahlmann skolen, Mikkel Skrumsager kommer med hver et oplæg.

Detbatmødet finder sted på Sønderborghus på torsdag klokken 19 – og der er gratis adgang.

Venstre, der har taget initiativ til mødet, mener, der skal skabes fagligt og socialt stærke skoletilbud i Sønderborg by. Den debat er det tid til at tage nu, så målet om en faglig stærk ny folkeskole kan indfries, så der findes gode løsninger for børn med særlige behov og der tages hul på debatten om den samlede skolestruktur i Sønderborg by.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og selvfølgelig skal folkeskolen blive bedre”, siger formanden for Børne- og Uddannelsesudvalget, Jesper Smaling, til SønderborgNYT.

“Det skal den altid og det er en løbende proces, hvor vi aldrig kommer i mål”.

Sådan klarer eleverne sig

“For mig er det vigtigt, at vi ikke alene kigger på karakterer, når vi måler eleverne i folkeskolerne. Det er vigtigt, at eleverne trives socialt og det gør godt 90 procent af eleverne i kommunens skoler. Og at sammenligne karakterer i fri- og privatskoler med karakterer i folkeskolerne, det er som at sammenligne pærer og bananer”, siger udvalgsformanden og forklarer:

Artiklen fortsætter under annoncen

“Folkeskolerne skal tage de elever, der bliver meldt ind, mens fri- og privatskolerne vælger de elever, som de vil have i deres skoler”.

I den seneste måling af grundskolerne – både fri- og privatskoler samt folkeskoler – der viser tallene, at folkeskolernes 9. og 10. klasser i gennemsnit klarede deres afgangsprøver med et karaktersnit på 7.2. I Aabenraa er gennemsnittet 6,6, mens Haderslev har et snit på 6,5 – det samme som i Tønder.

Afgangsprøverne i fri- og privatskolerne i Sønderborg klarede eleverne afgangsprøverne med et gennemsnit på 7,7.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skal videre i livet

Grundskolernes opgave er at få flest muligt godt gennem deres skolegang, så de klarer afgangsprøven og kan komme ind på en ungdomsuddannelse, hvad enten det er en håndværkeruddannelse eller gymnasiet, som den enkelte drømmer om.

“Og vi hjælper børnene så godt vi kan, har to-lærer-ordninger, ekstra hjælp og meget andet, hvor der er brug for det – samtidig med at vores lærere løbende er på kurser”, siger Jesper Smaling.