Juridisk brevkasse: Advokathuset Muurholm svarer på læser-spørgsmål om overdragelse af hus til ægtefælle

8. marts 2019 Samfund Skrevet af: Michael Kjær

Kære Brevkasse

Jeg er gift og ejer det hus, som jeg bor i med min kone og vores to børn. Jeg har herudover to børn fra et tidligere ægteskab, som jeg ingen kontakt har med.  Jeg ønsker at sikre min kone. Og derfor har jeg tænkt på, om min kone bør være ejer af huset? Og hvordan kommer hun til at eje det?

Hilsen Karl

Kære Karl

Tak for dit spørgsmål.

Selvom du ejer huset alene, indgår huset alligevel i den delingsformue du har med din hustru. Det vil sige, at i tilfælde af død eller skilsmisse skal I dele værdien af huset med 50 % hver.

Artiklen fortsætter under annoncen

Du skriver, at du har to børn fra et tidligere ægteskab, som du ikke har noget at gøre med. Jeg forstår derved på dig, at du ikke ønsker, at disse børn skal arve dig. Man kan alene begrænse børns arv til tvangsarven, men ved at lade din hustru eje huset, og eventuelt andre aktiver, kan man gøre et væsentligt indgreb i de aktiver, som i tilfælde af din død, skal deles mellem dine børn og din hustru.

Ydermere vil det være nødvendigt, at huset bliver din hustrus fuldstændige særeje, idet et fuldstændigt særeje holdes uden for delingen i tilfælde af både død og skilsmisse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Rent praktisk udstedes der et gavebrev mellem dig og din hustru, hvori du overdrager huset til din hustru. Der skal herefter ske tinglysning af gavebrevet. Ægtefæller kan uden beløbsbegrænsning give hinanden gaver, men der skal betales både tinglysningsafgift og gebyr.

Derudover skal der oprettes en ægtepagt, hvor huset gøres til din hustrus fuldstændige særeje. Ægtepagten skal også tinglyses.

Endelig kan i lave et testamente, hvor arven til dine to børn fra tidligere begrænses mest muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

På denne måde sikrer i, at flest mulige værdier bliver delt mellem din hustru og jeres fælles børn. Den del dine to børn fra tidligere ægteskab skal have efter arvelovens regler om tvangsarv, er herved begrænset væsentligt.

Du skal dog være opmærksom på, at i tilfælde af skilsmisse vil huset tillige være din hustru særeje. Hun vil kunne udtage huset og du vil ikke få del i værdien. Det er den risiko, der er for dig.

Jeg vil anbefale jer, at søge bistand hos en advokat.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med venlig hilsen
Advokathuset Muurholm

Hvis du vil læse tidligere spørgsmål fra SønderborgNYTs læsere – og læse advokatens svar og gode råd – så finder du tidligere spørgsmål og svar her.

Har du et spørgsmål til advokaten?

Så send det til Advokathuset Muurholm på [email protected] eller pr. brev til Advokathuset Muurholm, Kongevej 58, 6400 Sønderborg eller ring på tlf. 74 43 03 09.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hos Advokathuset Muurholm beskæftiger vi os med sager for private og erhvervsdrivende. Vi er servicemindede, tilgængelige og har en hurtig responstid. Vi formidler vanskeligt juridisk stof i et let forståeligt sprog og lægger vægt på, at vores rådgivning skaber en værdi for dig.

 

11. maj 2024 112, Sønderborg

Sejlende politi tjekkede 21 sejlskibe

11. maj 2024 112

Fredag kontrollerede politiet 21 af de flotte sejleskibe, som sejlede fra Sønderborg til Flensborg for at deltage i Romregattaen i dag, lørdag.. “Det gav to sigtelser og mange gode snakke med søfolkene, skriuver politiet på X og tilføjer, at de er glade for at kunne borgerne på vandet.

Læs mere...