Retshjælpen i Sønderborg: Gratis råd om regler og paragraffer

18. juni 2013 Frivillige

Der er uden tvivl en del sønderborgensere, der har åndet lettet op tilbage i november, hvor retshjælpen slog dørene op for gratis rådgivning på mandage på Sønderborg Bibliotek mellem klokken 13 og 18. Og heldigvis er vejen til hjælpen blot, at man tropper op på biblioteket og trækker et nummer.

– Vi går ud og kalder nummeret ind og så snakker vi problemet igennem med vedkommende, inden vi kommer med vores råd, siger Marianne Betzer til Sønderborg Nyt. Hun understreger, at Retshjælpen ikke fører sager for folk, men opfordrer til, at de får fundet en advokat, hvis der er brug for det. retshjælpen er en gratis, frivillig rådgivning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Marianne Betzer og andre frivillige advokater kan hjælpe med juraen.

– Langt de fleste af de 15 til 30 mennesker, der tropper op på Sønderborg Bibliotek for at møde advokaterne, har mest af alt brug for at vide, hvordan de står rent juridisk i forbindelse med skilsmisse, hushandler, buggesager, ejendomssager, siger advokat Marianne Betzer. Hun fortæller, der også er rigtigt mange, der har brug for hjælp til sociale sager, der er afgjort af Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

– De sager handler om dårlig sagsbehandling, siger advokaten.

Hjertet banker for det sociale

I november kom Retshjælpen tilbage til Aabenraa og Sønderborg. Ene og alene fordi Marianne Betzer brugte tid og energi på at skrue vedtægter til en forening sammen – og så gik flere advokater ind i det frivillige arbejde.

– Vi fik også lavet en retshjælp i Haderslev i februar i år og fordi det er gennem en forening, der er godkendt af Civilstyrelsen, så får vi nogle penge til driften de tre steder, siger ildsjælen Marianne Betzer, der deler gavmildt ud af sin viden i både Sønderborg og Aabenraa. I Sønderborg er der yderlige to advokater i frivilligstaben.

Artiklen fortsætter under annoncen

– Jeg har en hjerte, der banker for det sociale. Derfor bruger jeg meget tid på at hjælpe mennesker, der har brug for at vide, hvor de står med en eller anden sag. For det meste

Det er i karnov, mange advokater henter viden.

hjælper rådet, der gives, siger Marianne Betzer. Og hun nyder, når der er smil ppå læben hos folk, der siger mange tak og begiver sig ud af døren igen.

– Det er bare dejligt at se, når folk går afklarede og lettede herfra, siger Marianne Betzer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Biblioteket har den rette hylde

Når retshjælpen låner lokaler hos Sønderborg Bibliotek, så skyldes det ikke alene, at biblioteket er meget imødekommende og hjælpsomme.

– Nu er vi et sted, hvor det er almindeligt, at alle og enhver kan gå ind af døren for at læse avis, låne en bog og andre ting. Det gør, at man kan gå diskret til Retshjælpen, siger Marianne Betzer og tilføjer, at det ikke er en bestemt slags mennesker, der dukker op og beder om et godt råd.

– Det er både høj og lav – og der er bestemt intet nedværdigende i at spørge om noget, som man ikke er sikker på eller ganske enkelt ikke ved, siger Marianne Betzer.

Artiklen fortsætter under annoncen

Retshjælpen har hjemmesiden: sonderjyllandsretshjaelp.dk

Skrevet af: Ole [email protected]
1. december 2023 Erhverv, Sønderborg

Der skal laves en miljøvurdering af det kommende Netto-byggeri ved Porten

1. december 2023 Erhverv

Byggeriet af en ny Netto-butik ved Porten er forsinket – og den oprindelige plan med at gå i jorden i uge 30 blev skubbet. ”Det trækker ud, så vi kommer formentlig ikke i jorden før august-september, men forventningen om åbning i foråret 2024 er fortsat intakt”, sagde Jacob Krogsgaard Nielsen fra Salling Groups pressehold til […]

Læs mere...