Satte ild til udhuset med ukrudtsbrænder

23. april 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag middag omkring klokken 13 rykkede de frivillige brandmænd fra Ullerup afsted til en brand i Stenderup.

“Der var en, som havde været i gang med ukrudtsbrænderen og der gik ild i hans udhus”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT.

“Heldigvis var han hurtig og fik slukket ilden med sin  haveslange”.

Indsatslederen kommer  med en opfordring haveejerne og en genopfriskning af de sikkerhedsforanstaltninger, der gør sig gældende, når ukrudtet skal svitses.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Først og fremmest skal man huske, at ukrudt skal svitses og ikke brændes. Flammen på en ukrudtsbrænder udskiller høj varme, der breder sig i en større radius end de fleste lige tænker over og det skal man også være opmærksom”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen til SønderborgNYT.

Han opfordrer til, at folk læser op på de fem vigtige retningslinjer for ukrudtsbrænding på Beredskabsstyrelsens hjemmeside, og derudover også orienterer sig om tørkeindekset på DMIs hjemmeside.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hold god afstand til bygninger, hække og andet, der kan brænde.

Ukrudtet skal svitses – ikke brændes.

Brug ikke ukrudtsbrænderen, hvis det er tørt eller blæser.

Tjek, at du ikke efterlader gløder, der kan blusse op.

Hav altid vand i nærheden.

“Folk bliver overraskede over, hvor hurtigt gløderne tager fat og udvikler brand, og det handler blandt andet om tørkeindekset. Selvom det har regnet dagen før, man går i gang med ukrudtsbrænding, kan der altså stadig være knastørt, og derfor er det vigtigt at tjekke tørkeindekset og tage de forholdsregler i brug, der kan forhindre en efterfølgende brand”, siger Henrik Jacobsen.

Artiklen fortsætter under annoncen