Social- og Indenrigsministeriet: Sønderborg Kommune må låne op til 45.000.000 kroner

7. oktober 2019 Politik

Regeringen har givet kommunerne adgang til at låne, så der kan investeres i bedre bygninger i en tid med flere børn og ældre.

Social- og indenrigsminister Astrid Krag har givet 52 kommuner mulighed for at låne op til 1,35 milliarder kroner i 2020. En del af pengene kommer til at sikre, at skoler, vuggestuer, børnehaver og plejehjem er steder, hvor det er rart at være og hvor velfærden kan få den nødvendige kvalitet.

Sønderborg Kommune har derfor mulighed for at låne op til 32 millioner kroner til effektiviseringer og 13 millioner kroner til borgernær infrastruktur.

Puljerne er målrettet forskellige formål, der bl.a. skal sikre, at vanskeligt stillede kommuner får en håndsrækning til at få budgettet til at hænge sammen. En af puljerne hjælper kommunerne med at effektivisere driften, så kolde hænder i fremtiden kan veksles til varme hænder, der er i kontakt med borgerne.

”Der skal være god velfærd i hele landet. Med til det hører, at de fysiske rammer i vores skoler, vuggestuer, børnehaver og plejehjem er i orden. Når der kommer flere børn og ældre, betyder det samtidig, at kommunerne har behov for nye bygninger, så rammerne er fulgt med tiden, og der er plads nok. Med låneadgangen tager vi et ekstra skridt, så kommunerne får mulighed for at forbedre de fysiske rammer om vores fælles velfærd. Vi skal have ordentlige klasselokaler, plads til leg for de helt små samt hyggelige rammer for vores ældste medborgere”, siger Social- og Indenrigsminister Astrid Krag i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kommunerne må som hovedregel ikke optage lån.

Når en kommune får del i en lånepulje, er der tale om en dispensation fra den generelle regel.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk