Stephan Kleinschmidt: Lempelserne ved grænsen er kun ét skridt i den rigtige retning

29. maj 2020 Politik

Fra 15. juni bliver det igen muligt for danskere at rejse på ferie til Tyskland, Norge og Island. Ligeledes vil det være muligt for tyskere, nordmænd og islændinge at tage til Danmark.

Det sagde statsminister Mette Frederiksen på et pressemøde i dag, fredag.

Turister skal dokumentere, at de har booket et ophold i Danmark udenfor København, og de skal have booket mindst seks overnatninger i sommerhus, campingplads, på hotel eller lignende.

Ligeledes opfordres danskere til at undgå storbyer, hvis de tager på ferie i Norge, Island eller Tyskland.

“Lempelserne er ét skridt i den rigtige retning, men jeg havde håbet på mere”, siger Stephan Kleinschmidt fra Slesvigsk Parti til SønderborgNYT.

“Jeg havde gerne set, der blev åbnet for endags- og korttidsturisterne også – og har lidt svært ved at se, hvorfor der lige er et krav om minimum seks overnatninger”, siger han.

“I grænselandet er turisme og handel jo afhængig af, der også kommer endags-turister over grænsen plus alle de, der gerne vil på weekendophold”.

Stephan Kleinschmidt regner med, at det bliver muligt for endnu flere at rejse fra Danmark til Tyskland fra den 15. juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Så jeg er spændt på at høre, hvad den tyske regering melder ud”, siger han.

Det bliver ikke muligt for danskere at shoppe i grænsebutikkerne før Tyskland åbner grænsen for endags-turister.

“Den 15. juni åbner de tyske grænser nemlig fuldt og helt for dansk indrejse, såfremt udviklingen i smittetallene tillader det”,  siger en talsmand for det tyske indenrigsministerium til Flensborg Avis.

Hos grænsebutikkerne Fleggaard har man længe ventet på netop den oplysning.

 

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk