Ung kvinde føler sig skidt behandlet på psykiatrisk afdeling

Arkivbillede
Arkivbillede
6. december 2021 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Sidst i oktober blev en yngre kvinde fra Sønderborg indlagt akut på psykiatrisk afdeling i Aabenraa og det skyldtes, at hendes bedstefar døde. Kvinden har borderline og også ADHD, så hun reagerer meget kraftigt, når der sker noget uforudset.

“Da jeg kom indenfor på afdelingen sagde jeg ja til al den behandling og hjælp, som jeg kunne få. Men udover at jeg fik medicin, så var jeg overladt til mig selv”, siger kvinden og tilføjer, at personalet sidder bag lukkede døre.

En dag havde kvinden smerter og hun fik også vejrtrækningsproblemer.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Derfor går jeg ind på vagtstuen og beder dem tilkalde en læge. Det gør de ikke, så jeg trykker på alarmen, men det gør bare, at jeg bliver væltet om på gulvet og derefter blev jeg tilset på skadestuen”.

Efter at have været en tur på skadestuen ville kvinden gå fra den psykiatriske afdeling, hvor hun var det, man kalder frivilligt indlagt.

“Men personalet holdt fast i mig og det lykkedes mig at trykke på alarmen endnu en gang, hvorefter jeg igen blev væltet og fik indsprøjtning”, siger hun og tilføjer, at politiet også kom.

Artiklen fortsætter under annoncen

Hun fortæller, at havde personalet læst hendes journaler, så ville de vide, at hun bliver udadreagerende, når hun får såkaldt beroligende medicin.

“Og der står også, at jeg reagerer voldsomt, hvis nogen holder fast i mig og alligevel bliver jeg spændt fast til sengen”.

Hun fortæller, at der kom en del skader i forbindelse med, at personalet væltede hende anden gang – og de skader er dokumenteret på skadestuen.

Det lykkedes kvinden at blive udskrevet fra den psykiatriske afdeling og i dag går hun gruppeterapi.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Heldigvis er der en af de ansatte i gruppeterapien, som hjælper mig med at klage over den behandling, som jeg fik. Og jeg synes, det er vigtigt at klage, fordi der er flere af de ansatte i psykiatrien, som slet ikke burde være der”, siger hun og tilføjer:

“De løser alt med magt og de ændrede også i min medicin uden jeg først talte med en læge”.

Ledende overlæge, Claus Møller Nielsen, fortæller til SønderborgNYT, at alle patienter taler med en læge i  forbindelse med indskrivningen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg er ked af, at kvinden har en anden opfattelse, fordi det altid er sådan – ligesom det også altid er en læge, der afgør, om der skal gives medicin eller ændres på den”, siger han.

Kvinden havde en medpatient med sig, da SønderborgNYT mødte hende.

“Jeg har været på psykiatrisk afdeling i mere end en uge og jeg har endnu ikke talt med en læge” siger hun.

SønderborgNYT kender navn og adresse på begge kvinder, men vælger at lade dem optræde anonymt.