Der kommer stadig røglugt fra flisværket

6. oktober 2023 112 Skrevet af: Ole Kæhler

Den 11. september blev der konstateret røgudvikling fra noget oplagret flis på flisværket ved Sønderborg Varme på Vestermark i et område på omkring 10 kvadratmeter. Røgen viste sig at komme fra gløder i flisstakken. Der blev hurtigt taget hånd om branden og Sønderborg Varme fik minimeret skadens omfang ved at fjerne den flis, som lå op til området med gløderne.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Der skete en opblusning i stakken fredag den 29. september, og der har været en del efterslukning på stedet. Men der slukkes ikke længere, og den brandmæssige indsats er afsluttet.

Artiklen fortsætter under annoncen

I forbindelse med branden og brandslukningen ved flisværket har både Sønderborg Varme og Sønderborg Kommune modtaget klager over lugtgener. De er blevet håndteret, men det er ikke helt slut endnu.

”Naboer omkring flisværket skal forvente lidt røglugt en kort periode endnu, men vi håber på, at det snart er slut. Røgen og lugten er ikke farlig, det svarer til røg fra et bål. Hvis man er generet af lugten, så er et godt råd at holde døre og vinduer lukket”, siger Allan Dalager Clausen, der er beredskabschef for Beredskab Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu gør Sønderborg Varme alt for at undgå nye tilfælde og opblusninger i flislageret, men når materialet håndteres, der kommer ilt til, kan det blusse op. Derfor bliver der pillet så lidt som muligt i stakken. Lige nu vurderer Sønderborg Varme sammen med Beredskabet Sønderborg, at den bedste løsning er, at flisen får lov til at blive liggende, indtil det skal bruges.

Det er helt naturligt, der sker en varmeudvikling i oplagret flis, som kan blive op til 60 – 70 °C i midten. Under uheldige omstændigheder kan processen udvikle sig, så temperaturen stiger, og der opstår gløder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er ingen umiddelbar forklaring på, hvorfor det er sket netop nu, fordi flisen er håndteret som tidligere år, og sådan en brand ikke er sket før i flisværkets tid.

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...