Broager vandt med fem mål over Sønderborg Fremad

Lørdagens kamp. Privat foto
25. juni 2023 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdagens kamp mellem Broager og Sønderborg Fremad på Sønderborg Stadion blev overværet af omkring 500 tilskuere, som skabte en flot ramme om den vigtigste kamp i Sønderborgområdet i den her sæson. Oprindeligt var det planlagt, at kampen skulle spilles i Broager, men René Østerlid, som er træner i Broager UI, siger, at hjemmebanen i Broager er for dårlig. Det er trist, at de afgiver hjemmebanefordelen på SUS Park, men det var det bedste for alle, at en så vigtig kamp blev afviklet på et ordentligt underlag inde på kunstgræsbanen, skriver Seriebold.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kampen starter stille og roligt, men da der er spillet syv minutter gør Ali Bajumi det til 1-0 og midt i halvlegen har Sønderborg Fremad et forsøg, som dog rammer stolpen og går ud. Da Broager har en mand til afkøling i 10 minutter, har Fremad nok et forsøg på stolpen, lige inden pausen. I anden halvleg sætter Fremad sig på spillet i begyndelsen, men her sætter Broagers Nicolai Iversen en scoring ind til 2-0 efter 60 minutter. Umiddelbart efter har Sønderborg Fremad en stor chance, som normalt går ind, men her leverede Broagers målmand en super redning til stor ærgrelse for et satsende Sønderborg Fremadhold. For det virkede som om at bolden bare ikke ville ind. Fremad var var bagud med 0-2, og så skulle de satse det hele for at få reduceret og eventuelt udlignet, så det gav plads bagude, og da Nelson Masuku gjorde det til 3-0, gik gassen af Sønderborg Fremad og med yderligere scoringer satte Broager UI det hele på plads.

Cheftræner Michael Popp Petersen fra Sønderborg Fremad, siger til seriebold, at han mener, at det er et misvisende resultat for kampen med to forsøg på stolperne og med et par kendelser, som ikke helt var med Fremad. Men når det så er sagt, så byder Fremad Broager op til dans med en meget lige første halvleg og at det går i opløsning, er sådan set lige meget. Han er glad for alle dem, som kom og så kampen og takker de mange tilskuere for den fantastiske kulisse. Han siger til Seriebold, at klubbens målsætning er opnået ved at holde sig oppe i Serie 1, og så ydermere som tophold.

Broagertræner René Østerlid siger til Seriebold, at han er meget glad for de 5-0, og man så i kampen, at de ting som holdet har øvet tirsdag og torsdag, såsom kombinationer og andre ting gav pote. Han mener, at de havde en god kontrol over kampen, men det er jo klart at nerverne sidder udenpå tøjet. Han er meget bevidst om, at de to forsøg på stolperne kunne have givet en anden kamp. Han synes, at de unge spillere, som spiller i Jyllandsserien over for de lidt ældre spillere som spiller i serie 1, kan man se forskellen på både tempo og opfattelse.

Så efter lørdagens kamp er det sådan, at Broager er i Jyllandsserien, hvor de skal op mod blandt andre Egen UI og Bramming og Sønderborg Fremad spiller i serie 1, hvor de blandt andre skal møde Aabenraa og Ribe.