Foredrag om partnerdrab – en forudsigelig forbrydelse

I 2020 dræbte en mand sin ekshustru ved Center Øst. Arkivfoto: Ole Kæhler
I 2020 dræbte en mand sin ekshustru ved Center Øst. Arkivfoto: Ole Kæhler
27. november 2023 Frivillige Skrevet af: Ole Kæhler

Opsigtsvækkende sager som mordene på Emilie Meng og Mia Skadhauge gør, at mange kvinder er ængstelige ved at færdes alene ude om aftenen, men i virkeligheden er der en meget større risiko ved at leve i et usundt forhold, hvor man bliver domineret af sin partner.

Journalist Line Vaaben, der holder foredrag i Frivillighedens Hus på onsdag klokken 18:30, har sammen med retsmediciner Asser H. Thomsen skrevet bogen, En forudsigelig forbrydelse, som danner grundlag for foredraget. Line Vaaben har i flere år beskæftiget sig med partnerdrab, fordi hun synes, at der er alt for lidt fokus på at forebygge og forhindre partnerdrab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bogen hedder En forudsigelig forbrydelse, fordi der i de fleste af sagerne har været signaler om, at noget var galt. Der har ofte været henvendelser til politi og myndigheder, men der er ikke blevet fulgt op på dem. Nyere forskning viser, at det som regel er et helt bestemt mønster, der går igen i et usundt parforhold, og man har identificeret otte typiske tegn, der udvikler sig i nogle bestemte trin.

Det starter typisk med en stormende forelskelse, senere kommer der jalousi og dermed kontrol af partneren, det fortsætter med isolation fra familie og venner og de næste trin består af eskalerende psykisk og fysisk vold, indtil det måske ender med drab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kvindeparaplyen, der arrangerer foredraget, består af Soroptimisterne, Zonta, Kvinde- og Krisecentret og Bydelsmødrene. Både Soroptimisterne og Zonta er internationale NGOer, som er anerkendt af FN. Begge organisationer arbejder for ligestilling og kvinders rettigheder og har et særligt fokus på vold mod kvinder. Både Kvinde- og Krisecentret og Bydelsmødrene kender problematikken med vold mod kvinder fra deres daglige arbejde.

Foredraget er en del markering af ’Orange Dage, som finder sted i denne og den kommende uge. Orange Dage foregår over hele verden med temaet ’Stop vold mod kvinder’ og er også blevet markeret i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foredraget koster 150 kroner inklusiv kaffe og kage, studerende slipper med 75 kr.

Alle er velkomne og billetter kan købes i døren eller på zontabilletten.dk

28. april 2024 Frivillige, Sønderborg

Flere end 130 gik for Scleroseforeningen

28. april 2024 Frivillige

Inge Buhl fra Augustenborg var iblandt de flere rnd 130, der søndag gik en tur på enten godt to eller godt fire kilometer for at støtte Scleroseforeningen, som havde arrangeret turen, You Go. “Vi meldte os mest af alt for at støtte. At vejret så var fantastisk og gjorde turen ekstra god, er en sidegevinst”, […]

Læs mere...