Helge Larsen: Kommunen skal være på vagt når Corona-kompensationen regnes ud

25. februar 2021 Byrådsmøder

Sønderborg Kommune modtog 1. september godt 17 millioner kroner i kompensation for merudgifter ved COVID-19. Kompensationen dækker principielt for udgifter registreret frem til og med den 10. maj 2020.

I økonomiaftalen mellem KL og regeringen fremgik det, at der var enighed om, at parterne i ultimo 2020 skulle have drøftelser om eventuel yderligere håndtering af kommunernes COVID-19 udgifter i 2020.

“Der er brugt rigtigt mange penge. Hvis vi tager den første weekend, hvor der blev vaccineret i Dybbøl-Hallen, så blev der brugt det, der svarer til 20 fuldstidsansatte i fem dage – og så skal vi lægge til, at det var i en weekend”, sagde Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi blev bedt om at teste på plejecentrene og nu tester vi også på skolerne. Først skulle det være en gang hver anden uge, så en gang om ugen – og nu er det to gange om ugen”.

“Jeg mener, at vi skal gøre, hvad vi kan i kampen mod Corona, men vi skal også indstille os på, det bliver dyrt. Derfor skal I være på vagt, når der skal snakkes kompensation næste gang”, sagde udvalgsformanden. Når han siger I og ikke ‘vi’, så er forklaringen, at Helge Larsen stopper i Byrådet ved årsskiftet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der spares jo også en del penge, fordi der er arrangementer, som ikke holdes og serviceydelser, der ikke leveres. Pas på at de ikke modregnes i de ekstraudgifter, som kommer. Gør de det, så er det de svageste borgere, som ender med at betale regningen”, sagde Helge Larsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk