Sprudlende SønderjyskE-hold storsejrede over Ribe-Esbjerg

13. november 2023 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Hele 1705 tilskuere havde søndag fundet vej til Broager Sparekasse Skansen på trods af det sene spilletidspunkt og de blev vidner til et sprudlende hjemmehold, der efter en lige indledning på kampen, fuldstændigt dominerede mod Ribe-Esbjerg. SønderjyskE var det bedste hold og vandt fortjent med ni mål.

Det startede ganske lige, men det var gæsterne, der kom bedst ud af starthullerne og efter fem minutter var stillingen 2-4. Godt hjulpet på vej af et godt overtalsspil ved en Ribe-Esbjergudvisning vendte kampen imidlertid og seks minutter senere var hjemmeholdet i front med 6-4 – uden dog at kunne slå et hul, skriver SønderjyskE.

Holdende fortsatte med at følges ad i en tempofyldt og intens affære indtil 9-9 efter 17 minutter. De næste tre scoringer røg på SønderjyskEs konto og derfra var de i front resten af kampen. Endnu et godt overtalsspil sikrede en seksmålsføring til 17-11 og en pausestilling på 18-14.

Super målmandsdebut

Nytilkomne Julius Sten afløste Kasper Larsen i målet fra starten af anden halvleg og han fik en glimrende debut i Broager Sparekasse Skansen. SønderjyskE startede rigtig flot efter pausen og punkterede hurtigt kampen og da Julius Sten først havde en kæmpe redning og i det næste angreb smed bolden i tomt mål, var stemningen i hallen næsten euforisk.

Efter 41 minutter havde hjemmeholdet en føring på ni mål og den føring blev udbygget trods flere forskellige tiltag fra gæsternes side. Ribe-Esbjerg blev lokket til at spille ind over midten, men der havde udsmiderfirmaet, Bagersted og Bjørnshauge, besluttet sig for at lukke ned. Blandt andet derfor kunne SønderjyskE-spillerne midt i halvlegen se tavlen vise en føring på hele 12 mål ved 30-18.

I den sidste del af kampen cruisede spillerne sejren hjem og kunne til sidst juble sammen med tilskuerne over en sikker og velfortjent storsejr på 36-27.

Syv-måls-skytten Andreas Lang var da også et stort smil efter kampen:

”Vi står rigtig skarpt i vores defensiv hvilket lægger grunden til præstationen. Vi giver vores keepere gode betingelser og holder Ribe-Esbjerg fra de nemme scoringer. Offensivt laver vi ikke ret mange tekniske fejl og så formår vi at score på vores chancer i dag, så ja, jeg og resten af holdet er rigtig glade efter en god kamp”, sagde han.

SønderjyskE – Ribe-Esbjerg HH 36-27 – 18-14

SønderjyskE: Nicolaj Jørgensen 11, Andreas Lang 7, Kristian Stranden 6, Morten Bjørnshauge 5, Magnus Holpert 2,  Nikolaj Svalastog 1, Oliver Eggert 1, Jacob Bagersted 1, Tobias Møller 1, Julius Sten 1.

Ribe-Esbjerg HH: Mathias Jørgensen 6, Marcus Mørk 4, Elvar Asgeirsson 3, William Aar 3, Simon Birkefeldt 3, Marcus Dahlin 2, Morten Jørgensen 2, Andreas Søgaard 2, Emil Grønbech 1, Axel Franzen 1.