Stort nederlag til SønderjyskEs håndboldherrer

Morten Bjørnshauge. Pressefoto
10. december 2023 Sport Skrevet af: Ole Kæhler

Det tog ikke Koldings håndboldherrer mange minutter at komme foran i lørdagens kamp i Broager Sparekasse Skansen mod SønderjyskE. Efter syv et halvt minut viste tavlen 1-5. Samme cifre var SønderjyskE udsat for i GOG-kampen, men denne gang formåede de ikke at slå igen.

Vores udfordringer mod et godt KIF forsvar gav sig udslag i manglende afslutnings muligheder og når vi kom til chancer blev de ikke omsat efter fortjeneste. I stedet blev vi straffet på kontra hvor vi aldrig rigtig fik organiseret vores returløb, skriver SønderjyskE i en pressemeddelelse.

I løbet af første halvleg blev afstanden til gæsterne større og større og selv ikke en dobbelt udvisning til KIF blev udnyttet og derfor var kampen i realiteten afgjort ret hurtigt. Pausestillingen lød på 10-19.

Mønstret fortsatte i de sidste 30 minutter og efter 41 minutter var stillingen 15-30, så der var optræk til en røvfuld, men heldigvis fik hjemmebaneholdet sat en prop i og kunne til sidst se et nederlag på 24-37 i øjnene.

Spillet fungerede ikke

SønderjyskE fik aldrig for alvor spillet til at fungere, selvom der var enkelte gode momenter undervejs. Deres angrebsspil havde det svært mod et veloplagt KIF forsvar og defensiven havde det svært og fik ikke hjulpet keeperne. Derfor skulle de helt frem til det 26. minut før den første redning kunne registreres og derfor fik de ørerne i maskinen lørdag eftermiddag.

Månedens spiller, Nicolaj Jørgensen, var da også meget skuffet efter kampen:

”Vi er alt for mange der ikke rammer niveauet både defensivt og offensivt. Vi gik ellers ind til kampen med en god følelse og en god selvtillid, men det holdt ikke mange minutter. Vi kom hurtigt bagud med 1-5 og det kom vi os aldrig over”, siger han.

”Vi får ikke organiseret vores returløb ordentligt og når vi får scoret føler vi at der kun går et par sekunder inden bolden ligger i vores eget mål igen. Vi mangler kompakthed og hårdhed i en kamp som denne hvor ganske enkelt skal præstere bedre”.

I kampen er der plusser til Peter Lausten, som kommer ind og gør det godt og til Tobias Gregers Schmidt, der fik scoret sit første ligamål og naturligvis til de tilskuere der blev ved med at bakke op, selv om det så håbløst ud.

SønderjyskE – KIF Kolding 24-37 (10-19)

Kristian Stranden 5, Morten Bjørnshauge 5, Nicolaj Jørgensen 4, Nikolaj Svalastog 3, Peter Lausten 3, Tobias Gregers 1, Jacob Bagersted 1, Tobias Møller 1, Oliver Eggert 1.

SønderjyskE ligger nummer 11 i herreligaen med 12 point i 16. kampe, hvor Aalborg Håndbold ligger i top med 29 point i samme antal kampe.