Vidar sprang fra aftaler – så nu er der ikke noget 1864-løb

14. april Sønderborg

For få år siden meldte erhvervsmanden Hans Flindt sig som frivillig til 1864-løbet, hvor han kom med i ledergruppen.

“Kim Paulsen, der hidtil havde stået i spidsen var ved at køre træt og sidste år overtog jeg hans opgaver”, siger Hans Flindt til SønderborgNYT.

Sidste år blev der lavet sponsoraftaler for både 2016 og 2017.

“Så det var overraskende, at Vidar meldte ud, at de ikke længere stillede med frivillige til arbejdet med løbet, men jeg havde alligevel tænkt mig at holde aftalen”, siger Hans Flindt.

Økonomien i løbet var sådan, at 1/3 af overskuddet gik til Vidar, 1/3 skulle investeres året efter og resten skulle gemmes til hårde tider.

“Men Vidar tømte hele løbskassen over i foreningens egen kasse og så måtte jeg sige helt fra. Jeg havde ikke mod på at risikere selv at skulle dække et eventuelt underskud”, siger Hans Flindt. Vidar tog ikke bare de penge, som var beregnet til dem, men også de penge, der skulle investeres i år samt reserverne.

“Hos Vidar sagde de, at man ikke havde nævnt fordelingen af pengene på deres generalforsamling og derfor kunne de ikke holde vores aftale”, siger Hans Flindt.

“Det var fra starten og frem til 2016 et Vidar-arrangement, så for os er der ingen tvivl om, at de penge, som de frivillige havde været med til at lave, var foreningens”, siger Kim Paulsen til jv.dk

Nu er det så Vidars plan at genrejse 1864-løbet fra 2018.

Læs også Vidars ord til sagen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk

Læs også...