Flot udklædte børn til fastelavn i Christianskirken

26. februar 2023 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Søndag eftermiddag var der fastelavnsgudstjeneste i Christianskirken og her mødre der en hel udklædte børn op – og først skulle de i kirken og høre sognepræst Lars Astman Smedemark fortælle en historie, som virkeligt er gammel.

“Hvor er det dejligt at se så mange i kirken og jeg kan se i er klædt ud. Der er prinsesser, Spidermand og flere udgaver af Harry Potter. Forresten er det forbudt at bruge magi den næste halve times tid”, sagde Lars Astman Smedemark.

“Nu har jeg en fortælling som er meget gammel. Den er fra Det Gamle Testamente – altså fra før dengang ham Jesus kom til verden. Den handler også om at klæde sig ud”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Herefter fulgte fortælling om tvillingerne Esau og Jacob – og hvordan det lykkedes Jacob, der klædte sig ud som Esau, at arve slægtsgården. Velvidende at den burde have gået til Esau, som var den af de to, der først blev født og dermed den ældste.

I kirken blev der også sunget salmer og der var et kor, der sang for – og bagefter gik alle over i Sognegården, hvor der hang fastelavnstønder klar – og efter de var slået ned, skulle der spises fastelavnsboller, drikkes sodavand, kaffe og saftevand.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oprindeligt slog man katten af tønden for at fordrive den onde og det onde i al almindelighed og fra år 1536 og helt frem til slutningen af 1800-tallet var det en levende kat, man puttede i tønden.

I folketroen var katten et lidt ’mistænkeligt’ dyr, der var forbundet med det onde. Ved tøndeslagningen blev katten – og dermed det onde – jaget væk.

Du kan SE BILLEDER HER.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...