I Sønderborghus så børn flere af de dyr som de fleste er lidt bange for

Snogen der er stribet som Tigerdyret. Foto: Ole Kæhler
Snogen der er stribet som Tigerdyret. Foto: Ole Kæhler
2. marts 2024 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Lørdag var Mikkel Holt Sortemos på besøg i Sønderborghus og det gjorde, der var rigtigt mange børn og forældre, som var kommet for at høre ham fortælle om dyr, som vi ikke har her i landet. Blandt andet slager, kæmpe tusindeben og kæmpestore tudser.

“Jeg er tosset med dyr og det har jeg været, siden jeg var tre år. I børnehaven var jeg især glad for de dyr, som jeg konne kræmme pigerne med”, sagde Mikkel Holt Sortemos, som ejer Arternes Verden.

27-årige Mikkel Holt Sortemos har arbejdet med dyr i 16 år og det er især dyr, som andre er lidt bange for, han er vild med. Han har rejst meget rundt i verden. Blandt andet har han boet i Australien.

Artiklen fortsætter under annoncen

Efter mange udfordringer blev han uddannet til dyrepasser og har siden da formidlet natur og dyreliv og været med i forskellige TV-udsendelser.  Han har fotograferet vilde elefanter i både Afrika og Asien, undersøgt verdens største koralrev, været i nærkontakt med nogle af verdens farligste slanger og har mødt dyrearter som koalaen i Australien.

“Jeg skal bruge to frivillige børn og gerne en dreng og en pige, som ikke er bange for noget”, sagde han og der var hurtigt en del, som rakte hånden op. Dem, som han valgte, fik hver et par engangshandsker på – og så placerede han et kæmpestort tusindeben i hænderne på hver af dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han fik også spurgt, om der var nogle, der kender Peter Plyds og det var der naturligvis.

“Jeg har en slange, der minder lidt om Tigerdyret. Det er en stribet snog – og den skal man ikke røre på hovedet eller halen”, sagde han og fik en far til at komme op og holde den og også gå rundt og vise den til de andre.

I en af kasserne var der en tudse og den var virkelig stor.

“Den er oprindeligt fra Syd- og Mellemamerika, men den er invasiv. Så vi en i Australien, så skulle vi helst slå den ihjel. Den æder nemlig alt, som den kan få ind i munden. Insekter, mus, rotter, fugleunger og også kattekillinger”, sagde Mikkel Holt Sortemos.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Tudsen er giftig, så hvis man spiser den, så bliver man alvorligt syg. Hvis en hund æder den, så dør hunden”.

Her er der billeder fra Mikkel Holt Sortemos’ besøg i Sønderborghus.

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...