Kommunerne skærer på børnebudgettet – i Sønderborg stiger det

8. november 2019 Politik

På Christiansborg diskuterer regeringen og dens støttepartierne netop nu, hvordan der kommer flere voksne i daginstitutionerne.

En opgørelse fra Børne- og Ungdoms Pædagogernes Landsforbund viser, at mere end hver fjerde kommune sparer på daginstitutionsområdet næste år – men ikke i Sønderborg Kommune.

Det skriver TV2.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har besluttet forbedringer på 0-5 års området i budgettet for 2020, idet der tilføres 2,7 millioner kroner og der ikke lagt op til ændringer på daginstitutionsområdet.

Byrådet er enige om at afsætte 3 millioner kroner årligt til at sikree personaledækningen i daginstitutioner, der er særligt udfordret i perioder og den skal sikres i hele åbningstiden i disse institutioner.

I budgettet er der anført, at der i forlængelse af masterplanen for dagtilbud, arbejdes videre med at samle små daginstitutioner i byer, hvor der er flere institutioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange husker sikkert de mange forældre og pædagoger, der op til folketingsvalget i juni var på gaden for at kræve flere pædagoger i daginstitutionerne og det førte til, at regeringen og kommunerne for nylig indgik en aftale, der kompenserer kommunerne for udgifter på grund af det stigende børnetal.

Også i Tønder Kommune er der flere penge til daginstitutionsområdet på 0-5 års området og der er budgettet øget med 1,55 millioner kroner. I Aabenraa Kommune er budgettet uændret, mens der i Haderslev Kommune skal spares 300.000 kroner i 2020 ifølge opgørelsen fra BUPL.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
24. juni 2021 Politik, Sønderborg

Frode Sørensen vender tilbage til Byrådet som vikar

24. juni 2021 Politik

Byrådsmedlem Jesper Smaling fra Socialdemokratiet går på barselsorlov fra fredag og frem til den 10. august og så skal der en vikar på banen. Det bliver tidligere formand for Teknik- og Miljøudvalget Frode Sørensen, som skal afløse Jesper Smaling. Inden Frode Sørensen kan kalde sig ‘midlertidigt byrådsmedlem’, skal det siddende Byråd godkende, at han vikarierer. […]

Læs mere...