Kommunerne skærer på børnebudgettet – i Sønderborg stiger det

8. november 2019 Politik

På Christiansborg diskuterer regeringen og dens støttepartierne netop nu, hvordan der kommer flere voksne i daginstitutionerne.

En opgørelse fra Børne- og Ungdoms Pædagogernes Landsforbund viser, at mere end hver fjerde kommune sparer på daginstitutionsområdet næste år – men ikke i Sønderborg Kommune.

Det skriver TV2.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har besluttet forbedringer på 0-5 års området i budgettet for 2020, idet der tilføres 2,7 millioner kroner og der ikke lagt op til ændringer på daginstitutionsområdet.

Byrådet er enige om at afsætte 3 millioner kroner årligt til at sikree personaledækningen i daginstitutioner, der er særligt udfordret i perioder og den skal sikres i hele åbningstiden i disse institutioner.

I budgettet er der anført, at der i forlængelse af masterplanen for dagtilbud, arbejdes videre med at samle små daginstitutioner i byer, hvor der er flere institutioner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mange husker sikkert de mange forældre og pædagoger, der op til folketingsvalget i juni var på gaden for at kræve flere pædagoger i daginstitutionerne og det førte til, at regeringen og kommunerne for nylig indgik en aftale, der kompenserer kommunerne for udgifter på grund af det stigende børnetal.

Også i Tønder Kommune er der flere penge til daginstitutionsområdet på 0-5 års området og der er budgettet øget med 1,55 millioner kroner. I Aabenraa Kommune er budgettet uændret, mens der i Haderslev Kommune skal spares 300.000 kroner i 2020 ifølge opgørelsen fra BUPL.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk
5. december 2022 Kultur, Sønderborg

Brecklings Bogcafé gav lidt indsigt i krimi-tanker, obduktioner og filmarbejde

5. december 2022 Kultur

Søndag eftermiddag fandt årets sidste udgave af Brecklings Bogcafé sted i Sønderborghus, hvor godt 160 gæster lyttede til værten Allan Breckling, forfatterne Louise Nielsen og Karen Inge Nilen samt filmproducer Kasper Gravesen, som skal filme Karen Inge Nielsens grænselandskrimier. Først på scenen var Louise Nielsen, som fortalte, at hun gennem længere tid gik med ideerne […]

Læs mere...