Kommunerne skærer på børnebudgettet – i Sønderborg stiger det

8. november 2019 Politik

På Christiansborg diskuterer regeringen og dens støttepartierne netop nu, hvordan der kommer flere voksne i daginstitutionerne.

En opgørelse fra Børne- og Ungdoms Pædagogernes Landsforbund viser, at mere end hver fjerde kommune sparer på daginstitutionsområdet næste år – men ikke i Sønderborg Kommune.

Det skriver TV2.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg Kommune har besluttet forbedringer på 0-5 års området i budgettet for 2020, idet der tilføres 2,7 millioner kroner og der ikke lagt op til ændringer på daginstitutionsområdet.

Byrådet er enige om at afsætte 3 millioner kroner årligt til at sikree personaledækningen i daginstitutioner, der er særligt udfordret i perioder og den skal sikres i hele åbningstiden i disse institutioner.

I budgettet er der anført, at der i forlængelse af masterplanen for dagtilbud, arbejdes videre med at samle små daginstitutioner i byer, hvor der er flere institutioner.

Mange husker sikkert de mange forældre og pædagoger, der op til folketingsvalget i juni var på gaden for at kræve flere pædagoger i daginstitutionerne og det førte til, at regeringen og kommunerne for nylig indgik en aftale, der kompenserer kommunerne for udgifter på grund af det stigende børnetal.

Også i Tønder Kommune er der flere penge til daginstitutionsområdet på 0-5 års området og der er budgettet øget med 1,55 millioner kroner. I Aabenraa Kommune er budgettet uændret, mens der i Haderslev Kommune skal spares 300.000 kroner i 2020 ifølge opgørelsen fra BUPL.

Skrevet af: Michael michael@sonderborgnyt.dk