Kulturnatten: På Kulturnatten kan du blive klogere på Røde Kors

18. august 2022 Sønderborg
Røde Kors' mindesten på Dybbøl Banke. Foto: Ole Kæhler
Røde Kors' mindesten på Dybbøl Banke. Foto: Ole Kæhler

Røde Kors, altid tilstede – også på Kulturnatten og til Kulturnatten bliver det denne gang med hele to spændende initiativer.

“I Røde Kors-bilen kan du hos Augustenborg-Sydals-afdelingen prøve dine evner for hjertelungeredning af og du kan høre mere om, hvordan man bliver samarit”, siger Yvonne Lech, som er formand for Røde Kors i Sønderborg.

I Røde Kors teltet kan du ved en virtual reality-oplevelse – og en quiz – lære om krigens regler, noget der jo desværre er højaktuelt i forbindelse med krigen i Ukraine.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Du vil begge steder møde frivillige fra lokalafdelingerne og kan få et indblik i, hvilke aktiviteter Røde Kors har her i lokalområdet”, siger Yvonne Lech til SønderborgNYT.

Du kan også møde Røde Kors på mandag

På mandag er der mindehøjtidlighed  klokken 11.00 ved Mindesmærket ved stien fra P-pladsen til indgangen ved Historiecentret Dybbøl Banke og det er til erindring om historiens første Røde Kors delegater

Det var under kampene i 1864 at Røde Kors for første gang havde delegater med på slagmarken. De skulle blandt andet sikre, at enhver ukampdygtig soldat fik ret til beskyttelse, skriver Røde Kors i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

De to Røde Kors-delegater var den svejtsiske læge Dr. Louis Appia på tysk side og den hollandske marinekaptajn, Charles van de Velde, på dansk side.

Det er en fast tradition at repræsentanter fra Røde Kors-selskaberne i Danmark og Tyskland mødes på Dybbøl på dagen for at mindes de to første delegater samt de mange Røde Kors-frivillige, der er blevet dræbt under deres indsats i Røde Kors’ tjeneste.

Datoen den 22. august er årsdagen for indgåelse af den første Genevekonvention, som er det afgørende grundlag for, at Røde Kors kan arbejde i de alt for mange krige, der stadig plager verden.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det er et arrangement, hvor alle er velkommen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Kultur, Sønderborg

Historisk Festival kredser om hertugerne

7. oktober 2022 Kultur

Sønderborg Slot danner i efterårsferien rammen om en helt særlig tidsrejse, når vi tirsdag den 18. oktober 2022 inviterer alle til en historisk festival i hertugens fodspor, skriver slottets ledelse. I centrum for dagen står både Sønderborg Slots forhenværende slotsherre hertug Hans den Yngre, hertug af Slesvig-Holsten-Sønderborg samt hans 23 børn og Louise Auguste, hertuginde […]

Læs mere...