Netværk hjælper beboere fra udsatte boligområder i job

7. november 2023 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

I Sønderborg er der et virksomhedsnetværk med lokale virksomhedsledere og nonprofit-organisationen Code of Care. Målet med netværket er at skabe jobmuligheder for ledige fra udsatte boligområder. Helhedsplanen dækker Nørager, Kærhaven, Stenbjergparken og Kløvermarken/Hvedemarken og udspringer af regeringens strategi om at forebygge parallelsamfund.

I dag, tirsdag, skal Arbejdsmarkedsudvalget høre, hvad netværket har udrettet det seneste år.

“Jeg glæder mig rigtigt meget til at høre mere om netværket, fordi det er den slags, vi virkeligt har brug for i de boligområder”, siger udvalgsmedlem Desalegn Tufa fra Socialdemokratiet til SønderborgNYT. Han synes, det er fint, at NGO’ere hjælper de ledige tættere på arbejdsmarkedet eller i job.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Og så er det godt, at virksomhedsledere og de ledige fra de boligområderne møder hinanden og snakker sammen. Det gi’r også noget”.

Målsætningen for indsatsen er ikke nået. 30 ledige skulle i virksomhedspraktikker, 10 i småjobs og 10 i ordinære jobs.

“Tallene er ikke så vigtige. Nu er projektet kørende og så ser vi, hvordan det går fremadrettet”, siger Desalegn Tufa.

Siden oktober sidste år har netværket arbejdet på at inddrage engagerede virksomhedsledere. Der er i øjeblikket 28 medlemmer. De arbejder for at inkludere udsatte borgere på arbejdsmarkedet og har gennemført aktiviteter som jobmatch-arrangementer, virksomhedsbesøg, mentorordning og netværksmøder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Ånden i netværket er, at virksomhedslederne i fællesskab kan være med til at løfte opgaven med at finde nye og alternative veje til at give flere beboere i Sønderborgs udsatte boligområder en plads på arbejdsmarkedet.

Virksomhedsledere har været på besøg i boligområderne og det har styrket de ledige ved at give dem nødvendig selvtillid, viden og komfort i professionelle situationer og relationer:

De ledige har fået øget tro på deres evner. De er blevet mere motiverede til aktivt at opsøge jobmuligheder. De har opnået en dybere indsigt i, hvordan virksomheder fungerer og de føler sig mere selvsikre når de er tæt på virksomhedsledere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Indtil nu har netværket oprettet 17 praktikpladser, ansat 12 i småjobs og fået tre i ordinære jobs.

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...