Nu er der en plan for indsatsen i ghetto-områderne

15. maj 2021 Politik Skrevet af: Ole Kæhler

De almene boliger i Nørager og Søstjernevej-området kom december 2020 på listen over hårde ghettoområder og dermed er Sønderborg Kommune og Sønderborg Andels Boligforening forpligtet til at lave en udviklingsplan for området, som blandt andet beskriver, hvordan antallet af almene familieboliger i området reduceres.

Sammen med de fysiske ændringer skal der ske en udvikling på en række parametre, herunder tilknytning til arbejdsmarked, uddannelsesniveau med flere, for at få området af ghettolisten. Det er forvaltningens vurdering, at en ny boligsocial helhedsplan er et vigtigt element i udviklingen af området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Landsbyggefonden, som støtter indsatsen økonomisk, har beskrevet nogle af de initiativer, der skal til – og det er eksempelvis indsatser for uddannelser og livschancer, job, kriminalitetsforebyggelse, sammenhængskraft og medborgerskab.

”Men i Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget vil vi også have placeret ti medarbejdere fra Jobcenter i en lejlighed i området. Vi tror på, at når de kommer tættere på borgerne, så vil de kunne hjælpe flere i arbejde”, siger udvalgsformand Jan Prokopek Jensen til SønderborgNYT. Han tilføjer, at der i forvejen er boligsociale medarbejdere i området.

Artiklen fortsætter under annoncen

Lige nu går det rask fremad med at få ledige i job, men Jan Prokopek ved alt for godt, at det ikke varer evigt.

”Og derfor vil vi i udvalget også have, at der gøres en indsats for at flere efteruddanner sig og dermed bliver mere attraktive for arbejdsgiverne”, siger Jan Prokopek og siger videre:

”Når der kommer nedgangstider, så er det tit de medarbejdere, som blev ansat sidst, der først ryger ud. Og nogle gange siger ledige ja til et job, fordi de kan få en løn og ikke fordi det lige er drømmejobbet – så det vil også give rigtig god mening, hvis de begynder at se på uddannelsesmuligheder, så de kan få deres drømmejob”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når der tales ghettoindsats, så er Arbejdsmarkeds- og Integrationsudvalget opmærksom på, at der skal mere end et job til, hvis man skal have et godt liv.

”Alle erfaringer har vist, at den bedste vej til god integration sker gennem foreningerne, fordi alle mødes på lige fod om en interesse. I kortklubben er det vigtigt, man er interesseret i kortspil – og ikke om man er direktør, flygtning, langtidsledig eller på pension”, siger udvalgsformanden. Netop i foreningerne er alle i øjenhøjde og lige vigtige.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Så foreningerne kan være vejen til at finde nye venner og den mulighed gælder for både flygtninge og tilflyttere fra andre byer”.

Landsbyggefonden kommer, som nævnt, med en del af pengene og resten skal komme fra boligforeningen og Sønderborg Kommune – og på onsdag skal Økonomiudvalget sige ja eller nej til, at forvaltningen sender ansøgningen til Landsbyggefonden og dermed også godkende eller afvise en kommunal finansering på 3,4 millioner kroner.

 

 

 

27. april 2024 Erhverv, REGIONALT

Fleggaard: Selvom der skal betales dåsepant så forsvinder grænsehandlen ikke

27. april 2024 Erhverv

Den ellers overvejende pantfri grænsehandel bliver senest 1. januar 2029 pantzone. Det skyldes, at EU-Parlamentet i denne uge har vedtaget den såkaldte emballageforordning for alle EU-lande. Dermed forsvinder den særordning, som Tyskland hidtil har haft på området, skriver BT. Hus Fleggaard venter de på at høre om detaljerne for, hvordan ordningen bliver i praksis. ”I […]

Læs mere...