Politikere er glade for alle de nye byggeprojekter

5. september 2019 Politik

Etagebyggeri midt i Sønderborg, rækkehuse i Dybbøl og tæt-lavt byggeri i Vollerup er nogle af projekterne, som Teknik- og Miljøudvalget netop har behandlet.

I udvalget er der glæde over private investorers lyst til at investere i nye boliger på steder, hvor boligerne kan bidrage til en god byfortætning.

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

“Vi er rigtigt glade for at modtage ansøgninger fra investorer, som ønsker at bygge nye boliger – og at de peger på områder, hvor det giver god mening. Både Vollerup og Dybbøl er områder, hvor der er efterspørgsel på at bosætte sig. Når arealerne bebygges, bidrager de til en god byfortætning. Og på hjørnet af Oehlenschlægersgade og Hilmar Finsens Gade synes jeg, det vil pynte med et nyt lejlighedskompleks til erstatning for blandt andet en tom erhvervsejendom. Og der er uden tvivl en efterspørgsel på alle typer”, siger Teknik- og Miljøudvalgets formand, Aase Nyegaard.

Udvalgets næstformand, Stefan Lydal, supplerer:

“Jeg ser det som et sundhedstegn, at der er godt gang i boligbyggeriet, så vi godkender gerne forslagene. De forskellige boligprojekter, der søges om at få lokalplaner til, bidrager fint til et mangfoldigt boligmarked, og det er én af mange parametre, der holdes øje med af tilflyttere og borgere, som allerede bor i kommunen, men blot løbende søger efter en passende bolig”.

Analyser viser, at det i fremtiden vil være rækkehuse og lejligheder, der i høj grad efterspørges frem for enfamiliehuse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Boligprojekterne

Sønderborg:

Fem etageejendomme på to en halv til tre en halv etager på hjørnet af Hilmar Finsens Gade/Oehlenschlægersgade. Det er Hjortgaard Byggeri, der står bag projektet, der kræver udarbejdelse af en lokalplan. Udvalget har godkendt, at lokalplanarbejdet påbegyndes primo 2020.

Det gamle vandværk ved Damgade mellem Sønderborg og Vollerup er solgt, og de nye indehavere ønsker at bo på og udvikle stedet. I den forbindelse ønsker kommunen, at der godkendes en bevarende lokalplan, så vandværksbygningerne bevarer den egnstypiske arkitektur med bl.a. gult og rødt murværk, fladbuede stik over vinduerne og pudsdekorerede gavltrekanter. Teknik- og Miljøudvalget har godkendt, at lokalplanforslaget for området sendes i offentlig høring i fire uger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Dybbøl:

En privat bygherre ønsker at bygge tre rækkehuse med i alt ni boliger med 13 p-pladser på Dybbøl Bygade 58. Der er udarbejdet lokalplan, som har været i høring. Fem høringssvar har medført én ændring vedr. spilde- og overfladevand. Der har tidligere ligget en fabrik på grunden. En sti igennem området forlægges syd om grunden. Teknik- og Miljøudvalget anbefaler, at Byrådet godkender lokalplanen.

Vollerup:

En privat grundejer ønsker at opføre tæt-lavt byggeri ved Pytgade. Arealet er i dag ubenyttet og tilgroet. Bygningerne kan opføres i maksimalt otte en halv meters højde svarende til to etager. Lokalplanforslaget for området har været i høring, og Teknik- og Miljøudvalget indstiller til Byrådet, at det godkender lokalplanforslaget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk